Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λοβέρδος θέτει προϋποθέσεις για να ψηφίσει νέο Πρόδρο της Δημοκρατίας

Ο Λοβέρδος θέτει προϋποθέσεις για να ψηφίσει νέο Πρόδρο της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ανέφερε μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες θα κρίνουν όχι μόνο την εκλογή του από την παρούσα Βουλή αλλά και την ψήφο του.

Με δεδομένο ότι το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα δρομολογηθεί στις αρχές του νέου χρόνου, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM έθεσε ορισμένες προϋποθέσεις που κατά τη γνώμη του θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποφυγή εκλογών και προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή.

«Εάν υπάρξει καλή έκβαση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και δεν ζητήσει επιπλέον 3.000 απολύσεις στο δημόσιο, δεν επιμείνει σε ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων και αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός δόσεων στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε θα υπάρχει ένα ευνοϊκότερο πολιτικό περιβάλλον για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας» υπογράμισε.

Την ίδια ώρα απέρριψε κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι “Δεν έχουμε τίποτα να πούμε μαζί του, δεν θέλουμε συνεργασία”.

«Κι εμείς απορρίπτουμε τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εμείς θέλουμε να συζητήσουμε μαζί του. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με ένα κόμμα το οποίο αρνείται να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Ούτε καν στη διαπραγμάτευση για το χρέος δεν θέλει να συμμετάσχει» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σχετικά άρθρα