Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Της έφυγε η μαγκιά» της ΝΔ: 114% αυξημένες οι ροές των προσφύγων σε σχέση με πέρυσι

«Της έφυγε η μαγκιά» της ΝΔ: 114% αυξημένες οι ροές των προσφύγων σε σχέση με πέρυσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κουμουτσάκος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Συνολικά 149 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, χθες, Τετάρτη, και μέχρι τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

Από αυτούς, 41 πέρασαν στη Λέσβο, 41 στη Χίο και 67 στη Σάμο.

Σήμερα, Πέμπτη και μέχρι τις 15.00, στη Λέσβο είχαν περάσει 87 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ 41 είχαν περάσει στη Σάμο.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει πανικό στην κυβέρνηση της ΝΔ, που τώρα βλέπει ότι οι αντιπολιτευτικές της κορώνες, τα προηγούμενα χρόνια και μήνες, της γυρίζουν μπούμερανγκ αφού δεν μπορεί να δώσει λύση στο καυτό πρόβλημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού που επί των ημερών της έχει επιδεινωθεί δραματικά.

Σε μια ακόμη επικοινωνιακή κίνηση η κυβέρνηση συγκάλεσε διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους, ότι «διαπιστώθηκε ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του θέματος» γι’ αυτό η κυβέρνηση προχωρά «στη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου», το οποίο θα παρουσιαστεί «σύντομα».

Είναι εμφανής με απλά λόγια η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δώσει λύσεις την ώρα μάλιστα παρατηρείται εκρηκτική αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την περίοδο Ιουνίου- Αυγούστου 2019 η αύξηση ανήλθε σε 114% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Μόνο τον Αύγουστο του 2019 οι αφίξεις από ξηρά και θάλασσα ανήλθαν σε 7.055 και ο αριθμός αυτός ήταν ο μεγαλύτερος μετά την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.

Μπρος στην αδυναμία επίλυσης του προβλήματος, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κουμουτσάκος τήρησε την πάγια τακτική της ΝΔ να ασκήσει κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και σχολίασε ότι «διαπιστώθηκε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία η χαοτική κατάσταση που παρέλαβαν στο θέμα αυτό, την οποία διαμόρφωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά άρθρα