Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ικανοποίηση Πέτσα για τη δήλωση Λαγκάρντ για μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα από το 2022

Ικανοποίηση Πέτσα για τη δήλωση Λαγκάρντ για μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα από το 2022
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριστίν Λαγκάρντ, Πρωτογενές Πλεόνασμα, Στέλιος Πέτσας,

Την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, όσον αφορά την υποχρέωση της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως και το 2022 και την αναγκαιότητα «προσγείωσής» του στο 1,5% έως το πολύ 2%, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Με την ελπίδα ότι οι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση της πρώην διευθύντριας του ΔΝΤ θα συνεχιστούν όταν αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ, ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει μείωση του στόχου κοντά στο 2% το 2021, αφού όμως πρώτα κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μέσω τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσω επιστολής που έστειλε προ εβδομάδων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα στις επαφές του με ξένους ηγέτες.

Επίσης, με την επισήμανση ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στην αγορά βρίσκονται ψηλά, υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης.

Άφησε, τέλος, αιχμές για τους οικονομικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν πως ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο ήταν χαμηλότερος από την αντίστοιχη περίοδο του περσινού έτους και κάτω από τους στόχους που είχε θέσει η Κουμουνδούρου.

Σχετικά άρθρα