Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος και Αγγελής καταθέτουν για τη Novartis

Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος και Αγγελής καταθέτουν για τη Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Άρειος Πάγος, Γιάννης Αγγελής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται να προσέλθουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν για την υπόθεση της Novartis .

Με τις καταθέσεις των τριών πολιτικών προσώπων αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης για τους έως τώρα εισαγγελικούς χειρισμούς, και όχι μόνο, στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Νovartis.

Οι δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι τρεις πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες την επόμενη εβδομάδα όπως και ο κ. Αγγελής ο οποίος προέβη στις σχετικές καταγγελίες κάνοντας λόγο -όπως και ο κ. Σαμαράς- και για το ρόλο του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Τα τρία πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ο Ιωάννης Αγγελής μόλις αναφερθούν -όπως αναμένεται- κατά την κατάθεσή τους σε πολιτικό πρόσωπο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis, πρέπει οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να διαβιβάσουν αμελλητί την δικογραφία στην Βουλή και να συνεχίσουν μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Αναλυτικότερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, διερευνούν:

α) τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis,

β) τις σε βάρος του κ. Αγγελή καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και

γ) τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σχετικά άρθρα