Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίδραση Γεροβασίλη στη δήλωση Μαρκόπουλου για το «αιματάκι» του «μπαχαλάκια»

Αντίδραση Γεροβασίλη στη δήλωση Μαρκόπουλου για το «αιματάκι» του «μπαχαλάκια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Εξάρχεια, Νέα Δημοκρατία, Όλγα Γεροβασίλη, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

H δήλωση του Δημήτρη Μαρκόπουλου περί… αίματος σε τηλεοπτική του συνέντευξη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα της Όλγας Γεροβασίλη.

Η βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση ενώ απέστειλε και σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η ανακοίνωση:

«Η χθεσινή δήλωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 «δεν τρέχει και τίποτα εάν χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια» είναι αποτέλεσμα της εμμονής της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» και κλείνει το μάτι σε κλιμάκωση χρήσης βίας.

»Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή του.

»Επιπλέον, έστειλα σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα επιστολή με την οποία τον καλώ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού».

Μαρκόπουλος: Αν τρέξει λίγο αιματάκι από μπαχαλάκια μην πούμε πω πω το παιδί

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε ο πρόσφατα εκλεχθείς για πρώτη φορά ως βουλευτής, δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Αφορμή η δήλωσή του σε πάνελ με κεντρικό θέμα συζήτησης τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την αστυνόμευση και την ασφάλεια.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει το δόγμα «νόμος και τάξη» δια των επεμβάσεων των ΜΑΤ στην περιοχή και μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο βουλευτής σχολίασε με τόνο ειρωνικό:

«Όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πωπω το παιδί. Γιατί και οι αστυνομικοί… Έτσι;».

Μάλιστα η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του παρουσιαστή της εκπομπής ο οποίος σε αυστηρό τόνο διαφώνησε λέγοντας «καθόλου αιματάκι να μην τρέξει από κανέναν».

Στη συνέχεια των πλάνων ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε:

«Υπάρχει εκχώρηση της κρατικής βίας με συνταγματικό τρόπο στην αστυνομία, κανένας δεν είπε ότι η αστυνομία είναι ανεξέλεγκτη, όχι όμως με την παρέμβαση του κάθε αστυνομικού πάμε για ΕΔΕ.

»Γιατί τελικά έχουμε φοβίσει τον Έλληνα αστυνομικό».

«Βεβαίως κανένας δεν θέλει Κορκονέα όμως και κάποτε κάποιοι μπαχαλάκηδες που καμία σχέση δεν έχουν με τον αναρχικό χώρο, πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι προτεκτοράτο τους».

Σχετικά άρθρα