Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Το Μαξίμου δεν μπορεί να καλύψει τη γκάφα Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

«Το Μαξίμου δεν μπορεί να καλύψει τη γκάφα Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Βρετανικό Μουσείο, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Ηνωμένο Βασίλειο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρθενώνας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Πολιτισμού,

«Οι «πηγές» του Μεγάρου Μαξίμου όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να καλύψουν τη γκάφα του κ. Μητσοτάκη». Αυτό σημειώνει με ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει:

«Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους όμως, τους υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εργάστηκε μεθοδικά με συγκεκριμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την επανένωση του μνημείου.

»Μεταξύ αυτών ήταν διπλωματικές πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις στις διακυβερνητικές επιτροπές της UNESCO, πρωτοβουλίες των εθνικών επιτροπών διεκδίκησης των Γλυπτών, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, προσκλήσεις επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων.

»Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με τη Βρετανίδα πρώην πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, στα τέλη Ιουνίου του 2018, είχε θέσει δημοσίως και με τον πλέον επίσημο τρόπο το ζήτημα της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

»Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν ζήτησε το δανεισμό τους για να δώσει πάτημα στους Βρετανούς να μιλούν για κυριότητα των Γλυπτών».

Σχετικά άρθρα