Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας για μάρμαρα Παρθενώνα: Αντί για επιστολές δανεισμού να ζητήσουν οριστική επιστροφή

Τσίπρας για μάρμαρα Παρθενώνα: Αντί για επιστολές δανεισμού να ζητήσουν οριστική επιστροφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρετανία, Βρετανικό Μουσείο, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Ηνωμένο Βασίλειο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Για τουλάχιστον αφελή πρωτοβουλία κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του αναφορικά με το αίτημα δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει την οριστική επιστροφή τους επ’ αφορμή των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

«Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του, τονίζοντας ότι έτσι «επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους.

»Επειδή, όμως, τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δε θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης.

»Θα την καλέσω όμως να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ’ αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».

Σχετικά άρθρα