Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάπτυξη με κανόνες για όλους ή χαριστικές διατάξεις για τους ισχυρούς κυβερνητικούς φίλους;

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάπτυξη με κανόνες για όλους ή χαριστικές διατάξεις για τους ισχυρούς κυβερνητικούς φίλους;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η σημερινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων θα μπορούσε να έχει τίτλο «πώς να μιλάτε συνέχεια για την ανάπτυξη δίχως να λέτε τίποτα συγκεκριμένο» έτσι σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τη συνάντηση Μητσοτάκη με τους κοινωνικούς εταίρους

«Αν θέλει η ΝΔ να δει σε τι συνίσταται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο μπορεί να ανατρέξει στην ανάλογη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

»Εκεί, η προσέλκυση επενδύσεων συνδεόταν με κριτήρια για την περιβαλλοντική νομοθεσία, την εργασιακή προστασία, τις κοινωνικές ανάγκες» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την συνάντηση Μητσοτάκη με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ενώ τονίζει ότι «το δίλημμα είναι απλό: ανάπτυξη με κανόνες για όλους ή χαριστικές διατάξεις για τους ισχυρούς κυβερνητικούς φίλους;»

Ολόκληρο το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων θα μπορούσε να έχει τίτλο «πώς να μιλάτε συνέχεια για την ανάπτυξη δίχως να λέτε τίποτα συγκεκριμένο».

Παρά την συνεχή επίκληση της ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμα φορά, απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα για το σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο λόγος είναι απλός.

Στη λογική της ΝΔ το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας μεταφράζεται στην απουσία κανόνων για λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτήν τη στρατηγική υπηρετεί το σχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ, οι ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις, η απαξίωση των κανόνων και του ρόλου του κράτους στο όνομα της «αποτελεσματικότητας» και της «φιλικότητας προς τις επενδύσεις».

Αν θέλει η ΝΔ να δει σε τι συνίσταται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο μπορεί να ανατρέξει στην ανάλογη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί, η προσέλκυση επενδύσεων συνδεόταν με κριτήρια για την περιβαλλοντική νομοθεσία, την εργασιακή προστασία, τις κοινωνικές ανάγκες. Αυτό το σχέδιο υπήρξε προϊόν διαβούλευσης στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια που έφεραν σε επαφή παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς των τοπικών κοινωνιών, ενώ τροφοδοτήθηκε από την ορθολογική και αποτελεσματική απορροφησιμότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Το δίλημμα είναι απλό: ανάπτυξη με κανόνες για όλους ή χαριστικές διατάξεις για τους ισχυρούς κυβερνητικούς φίλους;

Σχετικά άρθρα