Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρά για το «μπάσιμο» της ΕΥΠ στο Δημόσιο: Έρχονται παρακολουθήσεις υπαλλήλων

Πυρά για το «μπάσιμο» της ΕΥΠ στο Δημόσιο: Έρχονται παρακολουθήσεις υπαλλήλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως μείζον ζήτημα Δημοκρατίας το οποίο δεν πρόκειται να αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει λογίζεται η τροπολογία για την ΕΥΠ που ψήφισε την Παρασκευή η κυβέρνηση.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν μένουν μόνο στο διορισμό του κ. Κοντολέοντος ως διοικητή, μετά την «προσαρμογή» των απαιτούμενων προσόντων στα μέτρα του, όσο στην ουσία της τροπολογίας για τις νέες επιπρόσθετες αρμοδιότητες που θα έχει στο δημόσιο τομέα.

Η δυνατότητα που της δίνεται να τοποθετεί μυστικούς πράκτορες μέσα σε οποιοδήποτε φορέα του Δημοσίου, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, στρώνει το έδαφος για επαναφορά στις πρακτικές της ΚΥΠ, τονίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Πέραν τούτου, προκύπτει, όπως σημειώνουν, ένα μείζον ζήτημα για τυχόν παράνομες δραστηριότητες των «συνδέσμων» αυτών, καθώς τυχόν παράνομες δραστηριότητές τους, όπως παράνομες παρακολουθήσεις, υπεξαγωγές εγγράφων, θα μπορούν να καλύπτονται πίσω από το μυστικό «μνημόνιο συνεργασίας» που θα έχει υπογράψει η ΕΥΠ με τον αρμόδιο δημόσιο φορέα.

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι υπάλληλοι της ΕΥΠ ανέκτησαν την αξιοπρέπειά τους και δεν υπήρξε καμία παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος» τονίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση πως ο Γιάννης Ρουμπάτης είχε λάβει εντολή από τον πρώην πρωθυπουργό να ενημερώνει και τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι το οποίο είχε παραδεχθεί στη Βουλή ο νυν πρωθυπουργός.

Για αυτό το λόγο και με κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και ο Τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Σπίρτζης επανέρχονται στην επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει την τροπολογία για τον επικεφαλής της ΕΥΠ.

Αναλυτικά, τόνιζουν: «Με την τροπολογία Μητσοτάκη για τη νομιμοποίηση Κοντολέοντα δεν κατέρρευσε μόνον κάθε έννοια αξιοκρατίας κι ευνομίας στο ελληνικό κράτος.

»Ούτε κατέρρευσε μόνον η αξιοπιστία του Πρωθυπουργού.

»Με την τροπολογία όνειδος που υπερψήφισαν 150 συγκεκριμένοι βουλευτές της ΝΔ για την ΕΥΠ, θεσμοθετήθηκε κάτι πολύ χειρότερο.

»Όπως κατήγγειλε ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, γεννήθηκε ένα θεσμικό αντιδημοκρατικό τέρας.

»Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την Ε.Υ.Π. σε Κ.Υ.Π.

»Με την τροπολογία όνειδος προχωρούν στη δημιουργία συνδέσμων της ΕΥΠ επί της δημόσιας διοίκησης χωρίς την υποχρέωση να δημοσιεύουν στο ΦΕΚ κάθε πληροφορία, σχετική με τις δραστηριότητές τους.

»Ενώ θα μπορούν αφανώς να χρηματοδοτούνται από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

»Προέβλεψαν «μνημόνια συνεργασίας» μεταξύ της ΕΥΠ και όλων των φορέων του Δημόσιου τομέα.

»Το κράτος της Δεξιάς οικοδομείται με γρήγορους ρυθμούς στην πιο σκληρή εκδοχή του διότι πλέον:

»1. Μπορεί να τοποθετηθεί συνεργάτης του ΠΘ ή «εκλεκτός» της Κυβέρνησης οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση, χωρίς καμία ανακοίνωση και για να λειτουργεί ως «σύνδεσμος» χωρίς κανένα κανόνα.

»2. Η όποια παράνομη δραστηριότητα του, στο εσωτερικό της χώρας – παρακολούθηση υπαλλήλων, παρακολούθηση πολιτικών προϊσταμένων, υπεξαίρεση εγγράφων, καταπάτηση νόμου προσωπικών δεδομένων, κ.α. – θα μπορεί να συγκαλυφθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του «μνημονίου συνεργασίας», χωρίς καμία συνέπεια.

»Πρόκειται για εξωφρενική και απολύτως επικίνδυνη για τη δημοκρατία εξέλιξη.

»Σήμερα θεσμοθετείται αντίστοιχο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΥΠ που υπήρχε επί δικτατορίας, μόνο που ακόμη και τότε, οι επίτροποι ήταν γνωστοί».

Σχετικά άρθρα