Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μπουρλότο» στη Βουλή: Η ΝΔ νομιμοποιεί με τροπολογία τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο

«Μπουρλότο» στη Βουλή: Η ΝΔ νομιμοποιεί με τροπολογία τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα κόκκινα ανέβηκε το θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία επιχειρείται να «νομιμοποιηθεί» αναδρομικά η παράνομη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διοίκηση της ΕΥΠ.

Οι πληροφορίες για τη σχετική τροπολογία τελικά επιβεβαιώθηκαν, με την τροπολογία να κατατίθεται.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει με τροπολογία να «προσαρμόσει» αναδρομικά τα προσόντα που απαιτούνται βάσει νόμου για τη διοίκηση της ΕΥΠ.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτίθεται να φέρει μία τροππολογία, ίσως να γνωρίζετε το περιεχόμενό της ίσως όχι» τόνισε προς τον προεδρεύοντα της Βουλής.

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ θέλω να προειδοποιήσω την κυβέρνηση.

»Αν σκοπεύει να αλλάξει αναδρομικά όρους και προϋποθέσεις για τον ορισμό της επιλογής δημόσιου φορέα, έτσι ώστε να καλύψει παρανομία, η οποία έχει το προηγούμενο διάστημα επισημανθεί από την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, να μην τολμήσει να το κάνει» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ραγκούσης: Πρωθυπουργικό σκάνδαλο

Για πρωθυπουργικό σκάνδαλο κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, οποίος τονίζει πως «με τροπολογία όνειδος, αντί να αλλάξει τον παράνομο Διοικητή της ΕΥΠ που διόρισε, τελικά αλλάζει-εκ των υστέρων-για χάρη του το Νόμο.

»Νομιμοποιείται πλέον ο διορισμός Διοικητή χωρίς πτυχίο».

«Επιτέλους, ποιος τον αναγκάζει να διαπράττει αυτή τη σκανδαλώδη νομοθετική αλλαγή; Ποιος τον «κρατάει»;

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα του διοικητή της ΕΥΠ.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «παράνομο διορισμό» αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας απαντήσεις.

Αναλυτικά η ερώτηση του Γ. Ραγκούση:

Ο Πρωθυπουργός στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε ότι στη θέση του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S Secure Solutions SA.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α.Τσίπρας, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών αιτιάσεων για το συγκεκριμένο διορισμό, επανειλλημένα ζήτησε να απαντήσετε αν αληθεύει πως στερείται των απαιτούμενων από το νόμο πρωταρχικών προϋποθέσεων, καθώς οι τίτλοι σπουδών, που ισχυριστήκατε ότι κατέχει, ενδεχομένως δεν είναι αναγνωρισμένοι από το ΔΟΑΤΑΠ, όπως ορίζει η παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 3469/2008 (ΦΕΚ Α’ 39).

Κ. Πρωθυπουργέ ερωτάσθαι:

1. Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και τις πράξεις αναγνώρισής τους από το ΔΟΑΤΑΠ ή έχετε ήδη προχωρήσει από αρχές Αυγούστου σε έναν εν γνώσει σας παράνομο διορισμό;

Σχετικά άρθρα