Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Μην τολμήσετε να καλύψετε την παρανομία στην ΕΥΠ με τροπολογία

Τζανακόπουλος: Μην τολμήσετε να καλύψετε την παρανομία στην ΕΥΠ με τροπολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει με τροπολογία να «προσαρμόσει» αναδρομικά τα προσόντα που απαιτούνται βάσει νόμου για τη διοίκηση της ΕΥΠ έστειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος χωρίς να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «φωτογράφισε» την ΕΥΠ και τη γνωστή υπόθεση του κ. Κοντολέοντος που τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όμως δεν διαθέτει τα απαιτούμενα πτυχία ή αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών, όπως προβλέπεται από το νόμο.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτίθεται να φέρει μία τροππολογία, ίσως να γνωρίζετε το περιεχόμενό της ίσως όχι» τόνισε προς τον προεδρεύοντα της Βουλής.

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ θέλω να προειδοποιήσω την κυβέρνηση.

»Αν σκοπεύει να αλλάξει αναδρομικά όρους και προϋποθέσεις για τον ορισμό της επιλογής δημόσιου φορέα, έτσι ώστε να καλύψει παρανομία, η οποία έχει το προηγούμενο διάστημα επισημανθεί από την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, να μην τολμήσει να το κάνει» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα του διοικητή της ΕΥΠ.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «παράνομο διορισμό» αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας απαντήσεις.

Αναλυτικά η ερώτηση του Γ. Ραγκούση:

Ο Πρωθυπουργός στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε ότι στη θέση του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S Secure Solutions SA.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών αιτιάσεων για το συγκεκριμένο διορισμό, επανειλημμένα ζήτησε να απαντήσετε αν αληθεύει πως στερείται των απαιτούμενων από το νόμο πρωταρχικών προϋποθέσεων, καθώς οι τίτλοι σπουδών, που ισχυριστήκατε ότι κατέχει, ενδεχομένως δεν είναι αναγνωρισμένοι από το ΔΟΑΤΑΠ, όπως ορίζει η παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 3469/2008 (ΦΕΚ Α’ 39).

Κ. Πρωθυπουργέ ερωτάσθαι:

1. Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και τις πράξεις αναγνώρισής τους από το ΔΟΑΤΑΠ ή έχετε ήδη προχωρήσει από αρχές Αυγούστου σε έναν εν γνώσει σας παράνομο διορισμό;

Σχετικά άρθρα