Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Η διαδικασία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Κουμουνδούρου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησαν με την αποτίμηση του προέδρου για το εκλογικό αποτέλεσμα και επικεντρώθηκαν στο πώς θα στηθεί οργανωτικά η διαδικασία ανασυγκρότησης και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε για τις επόμενες ενέργειες.

«Το κλίμα ήταν πολύ καλό και έγιναν πολλές θετικές παρεμβάσεις», σημείωναν πηγές της Κουμουνδούρου.

Το ενδεχόμενο εκλογής του προέδρου από τη βάση δεν τέθηκε, ούτε από τον πρόεδρο του κόμματος ούτε από κάποιο μέλος του οργάνου.

Η διαδικασία διεύρυνσης αντιμετωπίζεται με διττό τρόπο, «ως η αναγκαία τομή για την οργανωτική αναβάθμιση και τη γείωση με την κοινωνία, αλλά και ως συνέχεια, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μακρά ιστορία», τόνιζαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεταν ότι δεν είναι μια διαδικασία που θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Αποφασίστηκε ακόμη η συγκρότηση τριών ομάδων εργασίας:

Η πρώτη για την οργανωτική αναβάθμιση και ανασυγκρότηση με βάση και την ψηφιοποίηση του κόμματος, η δεύτερη για την πολιτική διακήρυξη που θα δίνει το στίγμα και την ταυτότητα στη νέα φάση και η τρίτη που θα δουλέψει σε βάθος χρόνου για να ετοιμάσει το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί ως τις αρχές του επόμενου έτους.

Η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε, επίσης, τρόπους για να εντάξει περισσότερο κόσμο στο κόμμα, «κυρίως από τον κόσμο της νεολαίας που αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως την κυρίαρχη προοδευτική δύναμη», όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Για την εγγραφή νέων μελών θα πραγματοποιηθεί καμπάνια μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου η διεύρυνση να πραγματοποιηθεί με «έναν τρόπο θαρραλέο και αποφασιστικό που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα», όπως σημείωναν.

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η κοινή οργανωτική επιτροπή ανασυγκρότησης.

Σχετικά άρθρα