Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζει τον καβγά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουμουτσάκος για τους «γεωπολιτικούς λόγους» του προσφυγικού

Συνεχίζει τον καβγά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουμουτσάκος για τους «γεωπολιτικούς λόγους» του προσφυγικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κουμουτσάκος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

«Το θράσος είναι το μόνο ‘πολιτικό κεφάλαιο’ που έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε εναντίον νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις δηλώσεις του για «γεωπολιτικούς λόγους» αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

«Χρειάζεται πολύ θράσος εκείνος που έχει φέρει τη χώρα σε αυτό το σημείο, να επιχειρεί κριτική σε αυτούς που μόλις πριν ενάμιση μήνα ανέλαβαν να διαχειριστούν όσα απαράδεκτα εκείνος άφησε πίσω» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Καλεί μάλιστα «εκείνους που παρέδωσαν ένα ‘κλειστό’ σύστημα μεταναστευτικών – προσφυγικών εισροών, σχεδόν χωρίς εκροές, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ‘μπαίνουν, λιάζονται, φεύγουν’, που έφερε το «σφράγισμα» του Βαλκανικού διαδρόμου και ασφυξία στη χώρα, εκείνους που κληροδότησαν μια άκρως προβληματική κατάσταση στα νησιά και την ενδοχώρα, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού (με υποδομές, στα νησιά, να ξεχειλίζουν από 18.804 ανθρώπους, αντί της προβλεπόμενης χωρητικότητας 6.338), πριν προβούν σε οποιαδήποτε απόπειρα ανούσιας κριτικής, να κάνουν πρώτα σοβαρή δημόσια αυτοκριτική για τα πεπραγμένα, τις ιδεοληψίες και την αδράνειά τους, που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».

«Αν δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να το πράξουν, ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να κατανοήσουν το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ροών, επιδεινώνοντας έτσι μια ήδη εφιαλτική κατάσταση πέντε ετών» προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά άρθρα