Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πρόκληση» λέει το ΚΚΕ η «διαφήμιση από τον πρωθυπουργό» στο Μάτι

«Πρόκληση» λέει το ΚΚΕ η «διαφήμιση από τον πρωθυπουργό» στο Μάτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πρόκληση» για τους κατοίκους της πυρόπληκτης περιοχής «που ένα χρόνο μετά την τραγωδία εξακολουθούν να υποφέρουν» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη «διαφήμιση από τον πρωθυπουργό ενός αναγκαίου έργου όπως είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου στο κατεστραμμένο Μάτι», ο οποίος -όπως τονίζει- «θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε γίνει από τον κρατικό μηχανισμό και όχι από κάποιους ιδιώτες επιχειρηματίες».

Όπως υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο οικόπεδο επί της Λ. Μαραθώνος – όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες τόνοι καύσιμης ύλης – παραμένουν «τα τεράστια προβλήματα, όπως και οι αιτίες που προκάλεσαν τη φονική καταστροφή, αλλά και οι κωλυσιεργίες στην αποκατάσταση του οικισμού, στην απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της σημερινής».

«Εδώ είναι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών, εδώ είναι η πολιτική που θεωρεί ‘κόστος’ την προστασία της ζωής του λαού και τα έργα αντιπυρικής θωράκισης, αλλά ‘όφελος’ την ενίσχυση των μονοπωλίων.

»Εδώ είναι η εμπρηστική πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. που κατακαίει δάση και ορεινούς όγκους, όπως άλλωστε αποδείχθηκε με την πρόσφατη τεράστια καταστροφή στην Εύβοια» σημειώνει.

Ζητεί τέλος «εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα, όπως αυτά της άμεσης και πλήρους αποζημίωσης, του παγώματος χρεών λαϊκών νοικοκυριών σε κράτος και τράπεζες, της λήψης μέτρων ασφαλούς στέγασης, της επιδότησης ενοικίου, της άμεσης αποκατάστασης των υποδομών, της δημιουργίας σύγχρονου οικισμού με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους καθώς και χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

Σχετικά άρθρα