Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακρόν: Σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας η Ελλάδα

Μακρόν: Σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρίσι, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές.

»Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό πριν την έναρξη των συνομιλιών τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Παρίσι.

«Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τη χαρά μου που σας υποδέχομαι.

»Να εκφράσω τη φιλία μου προς τη χώρα σας και τον ελληνικό λαό.

»Είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Η Γαλλία ειναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια, αλλά και στα βάθη των αιώνων και την Επανάσταση του 1821» θύμισε στις δικές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, «η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στη γαλλική επιχειρηματικότητα να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας.

Τόνισε πως στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της και υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί μόνιμος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως πρώτος έχει προτείνει ο Πρόεδρος Μακρόν.

Σχετικά άρθρα