Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: Οι Έλληνες δεν βοηθάνε το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya 1»

Wall Street Journal: Οι Έλληνες δεν βοηθάνε το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya 1»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Εφημερίδα Wall Street Journal, Ιράν, Καλαμάτα, Πετρέλαιο, Τάνκερ,

Στις αμερικανικές πιέσεις προς την Αθήνα προκειμένου να μην επιτρέψει στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Adrian Darya 1» να βρει ασφαλές λιμάνι στη χώρα μας αναφέρεται η Wall Street Journal.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακών υπηρεσιών εγκαταλείπουν τα όποια σχέδια βοήθειας προς το τάνκερ, μετά την σαφέστατη προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι θα υποστούν κυρώσεις.

«Δεν θα δουλέψω με το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο. Δεν ενδιαφέρομαι πια» δηλώνει στη WSJ στέλεχος ελληνικής εταιρείας, που αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο να παράσχει υπηρεσίες καθώς είχε γίνει γνωστό ότι το τάνκερ κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Καλαματάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, το ιρανικό τάνκερ σχεδίαζε να πιάσει λιμάνι στην Καλαμάτα, προκειμένου να ανεφοδιαστεί σε τρόφιμα και καύσιμα, αλλά και να προσλάβει νέο προσωπικό.

Στόχος του ήταν να μεταφέρει το πετρέλαιο σε άλλο δεξαμενόπλοιο.

Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές το πλοίο πρέπει να ξεφορτώσει στη Μεσόγειο, αφού το φορτίο του είναι υπερβολικά βαρύ για να περάσει από τη Διώρυγα του Σουέζ και να φτάσει στο Ιράν.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες τόνιζαν παράλληλα στην εφημερίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά επιφυλακτική στο να επιτρέψει τη μεταφορά το φορτίου σε άλλο ιρανικό δεξαμενόπλοιο στα ύδατά της.

Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα ακυρωθούν βίζες Ελλήνων ναυτικών.

Υπό τις συνθήκες αυτές το ιρανικό τάνκερ έχει εξετάσει την Κύπρο ως εναλλακτικό προορισμό για ανεφοδιασμό, όμως ούτε κυπριακές εταιρείες εμφανίζονται πρόθυμες να αψηφήσουν τα μηνύματα της Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα