Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης στο Παρίσι – Τον περιμένει ο Μακρόν – Μετά σειρά έχει η Μέρκελ

Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης στο Παρίσι – Τον περιμένει ο Μακρόν – Μετά σειρά έχει η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Γερμανία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρκ Ρούτε, Ολλανδία,

Για τον κύκλο επαφών που θα έχει το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος των διεθνών επαφών του Πρωθυπουργού είναι -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, αλλά και η παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 22 Αυγούστου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, ενώ στις 29 του μήνα θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο Άμστερνταμ, ενώ από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αλλά και για σειρά επαφών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει και το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, «έχοντας ως ισχυρό χαρτί τη θετική πορεία της οικονομίας, αλλά και την εμπιστοσύνη που έχουν αρχίσει να δείχνουν στη χώρα μας οι αγορές».

Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν εντός της εβδομάδας στο Παρίσι, με την Άνγκελα Μέρκελ στις 29 του μήνα στο Βερολίνο, με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στη Χάγη (η Ολλανδία είναι χώρα που πρέπει να ψηφίσει το Κοινοβούλιο τη στάση της κυβέρνησης για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα) και με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17-30 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει για περίπου μία εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις και με άλλους ξένους ηγέτες.

Όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, πηγαίνει να συζητήσει μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που οι θεσμοί ζητούν εδώ και καιρό και η κυβέρνηση έχει στο άμεσο πρόγραμμά της, ενώ θεωρεί ότι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας θα μετρήσει για τη στάση των μεγάλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των μεγάλων διεθνών οργανισμών, εφόσον τα ελληνικά αιτήματα «τεθούν στο σωστό χρόνο και υποστηρίζονται από το σωστό σχέδιο».

Ιδίως για τη συνάντηση στο Βερολίνο, που θεωρείται και η πλέον σημαντική, κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι από τα τέλη Ιουνίου και την τότε συνάντηση του στις Βρυξέλλες, μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη θέσει στην κ. Μέρκελ το βασικό σχέδιό του για την ελληνική οικονομία, ενώ θεωρούν θετικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός διατηρεί πολύ καλή σχέση και με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον Μάρτιο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σχετικά άρθρα