Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μένει στην Αθήνα μέχρι το 2020 ο δημοφιλής στους Έλληνες Τζέφρι Πάιατ

Μένει στην Αθήνα μέχρι το 2020 ο δημοφιλής στους Έλληνες Τζέφρι Πάιατ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέφρι Πάιατ,

Ίσως ο πιο δημοφιλής Αμερικανός πρεσβευτής στην ελληνική κοινή γνώμη, ο Τζέφρι Πάιατ, παραμένει στην Αθήνα μέχρι το 2020, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κανονικά η θητεία του στη χώρα μας λήγει, αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνηθίζει κάθε περίπου τρία χρόνια αντικαθιστά τους πρέσβεις.

Τόσο περίπου έμεινε ο προκάτοχός του Ντέιβιντ Πιρς εδώ, τόσο κάθισε και ο ίδιος ο κ. Πάιατ στην Ουκρανία πριν έρθει στην Ελλάδα.

Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές της χώρας μας, η συνεργασία μαζί του είναι ούτως ή άλλως άριστη. το είδαμε να συμβαίνει με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το βλέπουμε να εκτυλίσσεται και τώρα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος (άρα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) είναι απόλυτα ικανοποιημένος για το έργο που έχει παράξει ο 56χρονος πρέσβης τόσο στην βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων όσο και στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας του που τυγχάνει στην παρούσα φάση να συνάδουν και με τα δικά μας, πρωτίστως στον τομέα της ενεργειακής και της αμυντικής συνεργασίας.

Άλλωστε ακόμη και αύριο το πρωί να αποφασιζόταν η αντικατάστασή του, θα έπρεπε να περάσουν περίπου 6 μήνες μέχρι να αναλάβει επισήμως ο διάδοχός του.

Ο Τζέφρι Πάιατ είχε προταθεί από τον Μάιο του 2016 από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να έρθει στην Αθήνα, αφίχθη στις 14 Ιουλίου του ίδιου χρόνου και ορκίστηκε τον Σεπτέμβριο.

Όπερ σημαίνει ότι ο κ. Πάιατ θα παραμείνει επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα σίγουρα για όλο το 2019 και η όποια μετάθεση… μετατίθεται για το 2020.

Σχετικά άρθρα