Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περί τη μια ώρα και μετά το πέρας της προέβησαν σε δηλώσεις.

«Η Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα.

»Επιβάλλεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα, σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη, ειδικά αυτά του ευρωπαϊκού νότου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «θέλω να διαβεβαιώσω τον Χρήστο Στυλιανίδη, πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσεις τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται για να μπορεί να συνδράμει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η οποία θα βρίσκεται σε ανάγκη» σχετικά με τον μηχανισμό RescEU.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε πως «υπήρξε πρωτόγνωρος συντονισμός στην εκκένωση των χωριών και στον τρόπο που προστατεύτηκαν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες τους.

»Έκανε εντύπωση στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ο όλος συντονισμός και η διαδικασία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «αναμένουμε βοήθεια και από την Κροατία, παρά την υψηλή επικινδυνότητα που υπάρχει και εκεί για πυρκαγιές».

Δείτε το βίντεο:

Την ανάγκη «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη, ειδικά τα κράτη του νότου» στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του κατά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο για την Πολιτική Προστασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Επίτροπο για «την άμεση ανταπόκριση της Ε.Ε. να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, αλλά και για την προσπάθειά του για την συγκρότηση του μηχανισμού RescEU».

Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος θα ηγηθεί της προσπάθειας «ο μηχανισμός αυτός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται ώστε να μπορεί να συνδράμει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η οποία θα βρίσκεται σε ανάγκη, κυρίως με μέσα αεροπυρόσβεσης».

«Σε ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει συνολικά ως Ευρωπαίος Επίτροπος και γιατί είσαι πάντα κοντά στην Ελλάδα όταν αυτή σε έχει ανάγκη» πρόσθεσε.

Από την πλερά του ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε πως αυτό που έκανε εντύπωση στις Βρυξέλλες ήταν ότι «υπήρξε πρωτόγνωρος συντονισμός στην εκκένωση των χωριών» στην Εύβοια και το «πώς προστατεύτηκαν οι οι περιουσίες των κατοίκων μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες πρόληψης».

«Αυτό θα πρέπει να το συνεχίσουμε, πρέπει να διαθέσουμε περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια» είπε.

Το σημαντικό, πρόσθεσε, είναι ότι «σώθηκαν ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες του κόσμου».

«Έχουμε μία οικολογική καταστροφή και αυτό θα πρέπει να το διαχειριστούμε.

»Αλλά είμαστε εδώ παρόντες για να δώσουμε χειροπιαστή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» επισήμανε.

Σχετικά άρθρα