Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαββατιάτικα η κυβέρνηση δημοσίευσε στο ΦΕΚ την αποπομπή Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σαββατιάτικα η κυβέρνηση δημοσίευσε στο ΦΕΚ την αποπομπή Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαργαρίτης Σχοινάς,

Σαββατιάτικα η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να δημοσιευθεί το ΦΕΚ αποπομπής των μελών και της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στο μεταξύ, ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει η αναμενόμενη αντίδραση της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου κ. Βεστάγκερ στις επιστολές της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε να την ενημερώσει τηλεφωνικά για τους κατά τη γνώμη του μη σύννομους ορισμούς των μελών και της προέδρου που ως γνωστόν έγιναν με όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ακόμη πάντως δεν έχει γίνει γνωστή η απάντηση της Επιτρόπου αλλά ούτε και το κατά πόσο γνωρίζει ποιες ακριβώς υποθέσεις κινδυνεύουν τώρα να τιναχτούν στον αέρα προς μεγάλη ανακούφιση των καταγγελλομένων για καρτέλ.

Προφανώς τα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να προσφύγουν άμεσα δικαστικά ενώ τις επόμενες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον τέλος να πληροφορηθούν οι πολίτες και για τον τρόπο που θα κινηθεί και ο πρώην εκπρόσωπος του πρώην προέδρου της Επιτροπής κ. Γιουνγκέρ, Μαργαρίτης Σχοινάς, την ώρα που ο ίδιος αναμένει να προταθεί από τον Κ. Μητσοτάκη ως Ευρωπαίος επίτροπος.

Σχετικά άρθρα