Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξέπλυμα» υποθέσεων υπουργών με νόμο καταγγέλλει ο Τζανακόπουλος – Να απαντήσει ο Υπ. Δικαιοσύνης

«Ξέπλυμα» υποθέσεων υπουργών με νόμο καταγγέλλει ο Τζανακόπουλος – Να απαντήσει ο Υπ. Δικαιοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Απαντήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης για συγκεκριμένες διατάξεις, αναμένει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο Κόκκινο, ανέφερε ότι «στο νομοσχέδιο για τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις λοιπές διατάξεις υπάρχει μια διάταξη σύμφωνα με την οποία η ισχύς του άρθρου 13α του Ποινικού Κώδικα -στο οποίο εμπεριέχεται ο ορισμός του υπαλλήλου- αναστέλλεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

»Αν δείτε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών παραπέμπει ευθέως σε αυτό καθώς λέει ότι ο υπουργός είναι υπάλληλος κατά την έννοια του 13α.

»Εάν αυτό ανασταλεί τότε ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει η ερμηνεία ότι οι πράξεις των υπουργών δεν είναι αξιόποινες καθώς ο δικαστής δεν μπορεί να ορίσει την έννοια του υπαλλήλου» και συμπλήρωσε πως ή «πρόκειται για μια απίστευτη νομική κακοτεχνία -αυτή είναι η καλοπροαίρετη στάση απέναντι σε αυτήν τη στάση», ή πρόκειται «για ένα σκόπιμο νομικό δημιούργημα ώστε να εξαλείψει το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών καθώς αν ένας ευνοϊκότερος νόμος ισχύσει έστω και για μια μέρα στο Ποινικό Δίκαιο αυτό σημαίνει ότι όλα τα αδικήματα που έχουν τελεστεί ή βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία κατά τη διάρκεια της ισχύος του ευνοϊκότερου ποινικού νόμου θα πρέπει να δικαστούν με τον ευνοϊκότερο ποινικό νόμο. Αυτό είναι μια βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου».

«Άρα» κατέληξε «εδώ ενδεχομένως να έχουμε μια τεράστια επιχείρηση εκκαθάρισης καθώς ενδεχομένως οδηγούμαστε σε μη αξιόποινο των πράξεων υπουργών πράγμα το οποίο είναι εξοργιστικό είτε υποθέσουμε ότι πρόκειται για νομική κακοτεχνία είτε ακόμη χειρότερα αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για σκόπιμη στρέβλωση του νομικού οικοδομήματος.

»Περιμένουμε σήμερα την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης που είναι πάρα πολύ κρίσιμη και θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

Παράλληλα, για τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «αν την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε διανοηθεί καν να κάνει το 1/100 από όσα έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ελέγξει ασφυκτικά τις κρατικές δομές, τη δημόσια διοίκηση, να οδηγήσει σε εκκαθάριση ανοικτών υποθέσεων με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις τότε θα είχε γίνει οριακά επανάσταση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στη χώρα.

»Σήμερα φαίνεται ότι δεν τρέχει τίποτα όλα βαίνουν καλώς και έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Και νομίζω αυτό αναδεικνύει κιόλας μια από τις μεγάλες πληγές της ποιότητας της Δημοκρατίας στη χώρα.

»Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διανοούνταν ποτέ να κάνει όλα όσα κάνει σήμερα η ΝΔ απλώς το λέω για να αναδείξω την υποκρισία, την αντίφαση και τον κυνισμό της σημερινής κυβέρνησης», ενώ έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα:

«• Από τον ορισμό στην κυβέρνηση και την επιλογή υπουργών που πριν από λίγο καιρό αποτελούσαν στελέχη μεγάλων ιδιωτικών εταιριών που έχουν σχέση με το Δημόσιο; Και μιλώ για τον υφυπουργό οικονομίας που ήταν στέλεχος και σύμβουλος της Lamda development;

»• Από τα δυο νομοσχέδια αυτό για το επιτελικό κράτος και αυτό για την τοπική αυτοδιοίκηση που και τα δύο γράφονται στην ίδια μεθόδευση της κυβέρνησης για τον ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους;

»• Από την τροπολογία για το Ελληνικό;

»• Από το γεγονός ότι παραβιάζονται κατ΄εξακολούθηση ρυθμίσεις και διατάξεις του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος όπως πχ στην υπόθεση Πολάκη;

»Μέσα σε ένα μήνα το μητρώο της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά λευκό είναι».

Σχετικά άρθρα