Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για «πρωθυπουργικό κομματικό κράτος» κατηγόρησε το «επιτελικό κράτος» ο Σπίρτζης

Για «πρωθυπουργικό κομματικό κράτος» κατηγόρησε το «επιτελικό κράτος» ο Σπίρτζης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης,

Το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός πραγματικού και ουσιαστικού επιτελικού κράτους, ανέφερε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι όλα τίθενται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του πρωθυπουργού και της προεδρίας της κυβέρνησης.

«Στόχος είναι να εγκαθιδρυθεί το κομματικό κράτος», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έσπευσε να καταθέσει και να συζητήσει το πρώτο της νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος χωρίς να ακολουθεί τους κανόνες καλής νομοθέτησης, αφού δεν υπήρχε έκθεση της ΚΕΝΕ, η έκθεση του ΓΛΚ είχε πολλές «γκρίζες» ζώνες, ενώ η δημόσια διαβούλευση ήταν υποτυπώδης και εσπευσμένη.

«Φέρνετε το τέλειο σχέδιο για την άλωση του κράτους εντός 30 ημερών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο Χρήστος Σπίρτζης κατήγγειλε ότι στόχος ήταν η καθαίρεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το ξήλωμα των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Υποβαθμίζετε το ΣΕΠΕ, το ΣΔΟΕ. Είστε συνεπείς. Τα είχατε πει στην Κω», παρατήρησε ο κ. Σπίρτζης και απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα:

«Κύριε υπουργέ, εμείς δείξαμε τις διαθέσεις μας πως θα ασκήσουμε το ρόλο μας.

»Με υπευθυνότητα, με αιτιολογημένες απόψεις αλλά θα αναδεικνύουμε κάθετα τις πολιτικές μας διαφωνίες.

»Αν και δείξατε διάθεση στοιχειώδους ευαισθησίας, τελικά αποδεικνύεται ότι επιχειρείτε σκληρή κομματικοποίηση του κράτους, επιχειρείτε οικοδόμηση κομματικού μηχανισμού, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του πρωθυπουργού. Προχωράτε σε σκληρή αντιμεταρρύθμιση».

Ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει ένα τέλειο σχέδιο πρωθυπουργικού κομματικού κράτους» και πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό υπηρετεί η υπερδομή της προεδρίας της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα