Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ συνεδριάζει στις 7/8 στην Αθήνα για την Ενέργεια

Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ συνεδριάζει στις 7/8 στην Αθήνα για την Ενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιουβάλ Στάινιτς, Γιώργος Λακκοτρύπης, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Κύπρος, Κωστής Χατζηδάκης, Υδρογονάνθρακες, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Φράνσις Φάνον,

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton, την 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ με το υπουργείο να επισημαίνει ότι είναι σημαντικό ότι η διάσκεψη αυτή γίνεται στην Αθήνα.

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι: πρώτον, να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στη διάσκεψη και, δεύτερον, να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους.

Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο.

Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό αερίου East Med.

Η Υπουργική Διάσκεψη θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και στις 2.00 μ.μ., θα διαβαστούν τα συμπεράσματα και θα γίνουν δηλώσεις από τους υπουργούς στην αίθουσα Galaxy.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια, Κωστής Χατζηδάκης θα υποδεχθεί:

τον κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου,

τον κ. Γιουβάλ Στάινιτζ, υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ και

τον κ. Φράνσις Φάνον, υφυπουργό Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα