Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστηρές κυρώσεις για όσους καπνίζουν στη Βουλή

Αυστηρές κυρώσεις για όσους καπνίζουν στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντικαπνιστικός Νόμος, Βουλή των Ελλήνων, Κάπνισμα, Κώστας Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής,

Aποφασισμένος να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο στο κοινοβούλιο είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, ειδικότερα μετά την πρόκληση του Παύλου Πολάκη να αναρτήσει φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται στο καφενείο της Βουλής με αναμμένα τσιγάρα στο τασάκι.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που ώθησε τον πρόεδρο της Βουλής να λάβει άμεσα μέτρα σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους χώρους του κοινοβουλίου:

Λίγες μόνο ώρες μετά την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Μπεχράκη, του επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, ο οποίος με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να επιβάλλει ποινές στον κ. Πολάκη και το καφενείο της Βουλής, ο Κώστας Τασούλας πήρε θέση.

Συγκεκριμένα μετά τη φωτογραφία του Π. Πολάκη και μετά την αντίδραση του Π. Μπεχράκη ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής για δύο παλαιότερες εγκυκλίους πρώην Γενικών Γραμματέων της Βουλής το 2011 και φέτος επί ΣΥΡΙΖΑ, για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής τακτικής στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος θεωρείται συνυπεύθυνος για τους παραβάτες και τιμωρείται με πρόστιμο από 500 ευρώ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανάκληση της άδειάς του εάν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τον ιδιοκτήτη του καφενείου πάντως προειδοποιητικά μηνύματα δέχτηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής και υπηρεσιακοί υπάλληλοι αλλά και οι υπάλληλοι οι οποίοι οφείλουν να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και όλους τους κλειστούς χώρους του Κοινοβουλίου έτσι ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή χρηματικού προστίμου.

Σχετικά άρθρα