Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Ραγκούσης: Δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον Κοντολέων η εθνική ασφάλεια της χώρας

Γιάννης Ραγκούσης: Δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον Κοντολέων η εθνική ασφάλεια της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την τοποθέτηση ως επικεφαλής της ΕΥΠ του κ. Παναγιώτη Κοντολέων εξέφρασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης.

«Η εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων, μέχρι πρόσφατα ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας», τόνισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην εθνική του αποστολή με όρους εθνικού απορρήτου, καθώς και με σεβασμό στο δημοκρατικό χαρακτήρα της υπηρεσίας».

Κάνει επίσης λόγο για καταφανές «καθολικό ασυμβίβαστο» της τοποθέτησης του κ. Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ, «γεγονός που καθιστά εντελώς ανεξήγητη -προσωρινά- τη συγκεκριμένη απόφαση διορισμού του».

Και καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης:

«Η δε δημόσια αντίδραση όλων είναι εξαιρετικά αναγκαία, είτε αυτοτοποθετούνται στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά άρθρα