Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε από καρκίνο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ (φωτο)

Πέθανε από καρκίνο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ,

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο πρώην διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Τάκης Αναστόπουλος, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός λόγω του χαρακτήρα του, άνθρωπος δημοκρατικός, δυναμικός, με πολυσχιδή δράση, γνήσιος ευρωπαϊστής.

Ποιος ήταν ο Τάσος Αναστόπουλος

Γεννημένος στην Καλαμάτα, ο Τάκης Αναστόπουλος μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Από το 1977 ως το 1981 εργάστηκε στην ομάδα διαπραγματεύσεων του υπουργείου Συντονισμού για την ελληνική ένταξη στην τότε ΕΟΚ, ενώ από τις αρχές του 1981 μέχρι το τέλος του 2011 ήταν ένας από τους πρώτους Ελληνες υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ειδικότητα στις θεσμικές σχέσεις.

Διετέλεσε διευθυντής της Γενικής Γραμματείας της Επιτροπής αρμόδιος για τις σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Επιτροπή των Περιφερειών, τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και τα εθνικά κοινοβούλια, με γλώσσες εργασίας τα Γαλλικά και τα Αγγλικά.

Την περίοδο της δικτατορίας διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Στρασβούργου, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας από το 1975 ως το 1977.

Προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ το 1996. Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά» και το 2015 υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στις 13:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΚΙΝΑΛ: Υπήρξε οραματιστής της μεγάλης κεντροαριστεράς με αρχές και αξίες

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει «αποχαιρετούμε με θλίψη τον Τάκη Αναστόπουλο.

»Ιδρυτικό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία και του Κινήματος Αλλαγής. Η Δημοκρατική Παράταξη και η Μεσσηνία που τόσο αγάπησε είναι φτωχότερες».

Όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ «ο Τάκης υπήρξε οραματιστής της μεγάλης κεντροαριστεράς με αρχές και αξίες.

»Ένας ευγενής σύντροφος, γεμάτος πίστη στην Ευρωπαϊκή ιδέα και τη σοσιαλδημοκρατία» και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Σχετικά άρθρα