Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γιαννάκου «αδειάζει» Γεραπετρίτη για το επιτελικό κράτος

Η Γιαννάκου «αδειάζει» Γεραπετρίτη για το επιτελικό κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαριέττα Γιαννάκου, Νέα Δημοκρατία,

Επιφυλακτική ως προς τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου έτσι όπως προωθείται από το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, εμφανίστηκε η Μαριέττα Γιαννάκου.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός ζήτησε διευκρινίσεις και βελτιώσεις από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, λέγοντας πως ενισχύεται η γνώση του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, γύρω από το τι τεκταίνεται στα διάφορα υπουργεία.

«Έχοντας υπηρετήσει σε κυβερνήσεις με δύο διαφορετικούς πρωθυπουργούς, πρέπει να σας πω ότι για να επιτευχθεί ο συντονισμός και η ουσιαστική διαδικασία ή θα πρέπει ο πρωθυπουργός να είναι όλη μέρα στο τηλέφωνο με τον υπουργό ή θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα και των υπηρετούντων στο πρωθυπουργικό γραφείο, ουσιαστικής συνεννόησης με τα διάφορα υπουργεία.

Και πράγματι φαίνεται πως ο θεσμός της συνεννόησης με τον υπουργό δεν πέτυχε ως σήμερα», είπε στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο και ζήτησε διευκρινίσεις για τον ρόλο των υπουργών, καθώς σε κάθε υπουργείο θα υπάρχει ένας υπηρεσιακός γενικός γραμματέας, ένας υφυπουργός που παίρνει κατευθείαν αρμοδιότητες, ένας γραμματέας κλπ.

Η κ. Γιαννάκου ζήτησε να διευκρινιστεί ποιος και πως θα παρακολουθείται η εκτέλεση του έργου ιδίως για τις δημοσιονομικές πολιτικές.

Σχετικά άρθρα