Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι νέοι Εισαγγελείς αναλαμβάνουν την έρευνα για τη Novartis

Ποιοι νέοι Εισαγγελείς αναλαμβάνουν την έρευνα για τη Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χέρια δύο νέων αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου περνάει η διερεύνηση των καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναλαμβάνουν από κοινού να διερευνήσουν τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, τις καταγγελίες των εισαγγελέων διαφθοράς σε βάρος του κ. Αγγελή καθώς και τις μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Οι αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν καθώς, όπως σημείωναν πηγές του Αρείου Πάγου, «δεν μπορεί να «σέρνονται» επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς από την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υποθέσεις αυτές είχαν χρεωθεί ως ξεχωριστές δικογραφίες στον κ. Δημήτρη Δασούλα και στην κ. Βασιλική Θεοδώρου.

Βέβαια, αφενός ο κ. Δασούλας αυτή τη περίοδο εκτελεί χρέη Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί από την κυβέρνηση ο διάδοχος της κυρίας Δημητρίου ενώ αφετέρου η κυρία Θεοδώρου με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο αποκλειστικής απασχόλησης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελής, που με δύο αναφορές του προκάλεσε τις παραπάνω έρευνες, έχει ζητήσει την εξαίρεση από την υπόθεση τόσο του Δ. Δασούλα όσο και της Ξ. Δημητρίου (όσο ήταν εν ενεργεία) και αναμένετο η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Σχετικά άρθρα