Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόβεται «μαχαίρι» το τσιγάρο στα δημόσια κτήρια

Κόβεται «μαχαίρι» το τσιγάρο στα δημόσια κτήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντικαπνιστικός Νόμος, Βασίλης Κικίλιας, Κάπνισμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργείο Υγείας,

Κόβεται «μαχαίρι» το τσιγάρο αφού ξεκινά άμεσα η απαγόρευση καπνίσματος σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Παράλληλα αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της υγείας των πολιτών μέσω της μείωσης του καπνίσματος και γι αυτό το λόγο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος.

«Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος την οποία ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα.

»Πόσο μάλλον όταν οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Οι Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος, και σε ποσοστό 88,1% δηλώνουν ότι είναι εθνικός στόχος η μείωσή του (έρευνα της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος).

Μάλιστα, το 83,8% χαρακτηρίζει πολιτισμική υποβάθμιση τη μη εφαρμογή του νόμου και το 76,1% δηλώνουν θυμωμένοι για το γεγονός ότι η χώρα αποτελεί την μοναδική χώρα της ΕΕ η οποία επιτρέπει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, εκθέτοντας τους πολίτες της σε παθητικό κάπνισμα.

Σχετικά άρθρα