Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας για ΕΝΦΙΑ: Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους (βίντεο)

Τσίπρας για ΕΝΦΙΑ: Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, ΕΝΦΙΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προγραμματικές Δηλώσεις,

«Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την οικονομική πολιτική.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία της κυβέρνησης, για μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «διατηρείτε τη δική μας πρόταση για μείωση ως 30% στις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες, αλλά επιβαρύνετε επιπλέον τον προϋπολογισμό με 300 εκατ. για να δώσετε μεγάλες ελαφρύνσεις στις μεγάλες ιδιοκτησίες».

Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «για ένα σπίτι 60 τμ, αξίας 60.000 ευρώ στο Κερατσίνι, με βάση το σχέδιο που διατηρείτε θα πληρώσει από 224, 157 ευρώ, δηλαδή, 77 ευρώ έκπτωση», ενώ «ένα σπίτι 250 τμ στην Εκάλη, που αξίζει κοντά στο 1 εκατομμύριο και εμείς δεν είχαμε προβλέψει να έχει έκπτωση, με σας ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει από 6.950 ευρώ, 6.250, 700 ευρώ λιγότερα».

Όπως είπε, η έκπτωση είναι 77 ευρώ στο Κερατσίνι και 700 ευρώ στην Εκάλη, τονίζοντας: «Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους».

Επίσης, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.

Δημιουργούνται δήμοι δύο ταχυτήτων, «αφού οι πλούσιοι θα έχουν υψηλά έσοδα και οι λαϊκές συνοικίες θα τη βγάζουν με τα ελάχιστά», ενώ, όπως είπε, τίθεται και θέμα συνταγματικότητας.

Αναφορικά με τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, είπε ότι «αυτό σημαίνει για τους εταίρους μείωση του αφορολογήτου, που εμείς καταργήσαμε.

»Αν σχέδιό σας είναι να ακυρώσετε τις ελαφρύνσεις που εξασφαλίσαμε και να φέρετε νέες επιβαρύνσεις με την επαναφορά της μείωσης του αφορολογήτου από το 2020, έστω και με 9%, δε θα περάσει έτσι. Θα το καταλάβει ο λαός, θα χτυπήσετε τους αδύναμους» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα