Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ώρα της κρίσεως για τα ψέμματα που είπε -και συνεχίζει να λέει- η Νέα Δημοκρατία για τη Συμφωνία των Πρεσπών έφτασε.

Ο εκτελών χρέη υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ θα επισκεφθεί την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία από τις 21 μέχρι τις 27 Ιουλίου για να συναντηθεί με αξιωματούχους των κυβερνήσεων, την κοινωνία των πολιτών και επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες.

Στην Αθήνα, ο Πρέσβης Ρίκερ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και άλλους αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης για να συζητήσουν βασικά ζητήματα για τις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου και των επενδύσεων, της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, της περιφερειακής σταθερότητας και της ενέργειας.

Θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Πρέσβης Ρίκερ θα συναντηθεί με τοπικούς κυβερνητικούς, θρησκευτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Στα Σκόπια, ο κ. Ρίκερ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ και άλλους κυβερνητικούς ηγέτες για να συζητήσουν τα διμερή ζητήματα και την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ο κ. Ρίκερ θα παρακολουθήσει επίσης μια εκδήλωση με φοιτητές στην «Αμερικανική Γωνιά», στην Μπιτόλα, πέραν από τις συναντήσεις του με βουλευτές, μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καλά ξεμπερδέματα στους «μακεδονομάχους» της Νέας Δημοκρατίας. Που άλλα λένε στους «έξω» και άλλα στους «μέσα».

Που ακόμα και τώρα που έγιναν κυβέρνηση, δηλώνουν στους συμμάχους που θα τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και εδώ ισχυρίζονται ότι θα την «αναθεωρήσουν» ή ότι θα την κάνουν «καλύτερη».

Διότι όσο και να το αποκρύπτουν, ο υφυπουργός Ρίκερ έρχεται για διαπιστώσει εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δίχως μισόλογα και λαϊκισμούς που υπονομεύουν τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Σχετικά άρθρα