Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο νέος Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα

Ποιος είναι ο νέος Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Πλέτνερ, Γερμανία, Γερμανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ερνστ Ράιχελ,

Με το μήνυμα «Γεια σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Ερνστ Ράιχελ έκανε γνωστό πως αναλαμβάνει νέος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Ο 58χρονος Γερμανός διπλωμάτης διαδέχεται τον Γενς Πλέτνερ, ο οποίος καταλαμβάνει πλέον μια πολύ σημαντική θέση στη γερμανική διπλωματία ως πολιτικός διευθυντής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο νέος πρεσβευτής θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Ερνστ Ράιχελ γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1960 στο Λάγος της Νιγηρίας και από τον Ιούλιο του 2016 ήταν πρεσβευτής στην Ουκρανία.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität της Βόννης και η διδακτορική του διατριβή αφορούσε «το κρατικό δίκαιο ασύλου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Ο Ερνστ Ράιχελ μπήκε στο διπλωματικό σώμα το 1988 και η πρώτη του τοποθέτηση ήταν στο Γενικό Προξενείο στην Αγία Πετρούπολη και στη συνέχεια από το 1992 ως το 1996 διετέλεσε σύμβουλος για θέματα Ρωσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Εργάστηκε επίσης, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γερμανίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

Από το 2003 ως το 2007 ο Έρνστ Ράιχελ διετέλεσε αναπληρωτής προϊστάμενος στην υπηρεσία του τότε Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ.

Τον Ιούλιο του 2011 ο Ερνστ Ράιχελ έγινε πρεσβευτής της Γερμανίας στο Κοσσυφοπέδιο.

Από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2016, ήταν υπεύθυνος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών πριν αναλάβει τη γερμανική πρεσβεία στο Κίεβο.

Σχετικά άρθρα