Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κατάνυξη του Τσίπρα στην εικόνα της Παναγιάς και η φορολογία των καλόγερων

Η κατάνυξη του Τσίπρα στην εικόνα της Παναγιάς και η φορολογία των καλόγερων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Η είδηση ηχεί περίεργα, αλλά μήπως είναι το μόνο περίεργο που βιώνουμε αυτή την εποχή; Δέος ένιωσε ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στην εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” στο Άγιον Όρος.

Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο, ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψή του στον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η συγκεκριμένη εικόνα, με τον πρωτεπιστάτη πατέρα Συμεών Διονυσιάτη να τον ενημερώνει για την ιστορία του ναού. Μόλις τελείωσε η ενημέρωση ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο Ιερό, έχοντας επηρεαστεί ίσως από το κατανυκτικό και νιώθοντας την ανάγκη για… εσωτερική αναζήτηση.

Δεν ξέρουμε εάν προσευχήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ή απλά έμεινε να θαυμάζει το έργο τέχνης, όπως θα έκανε σε οποιοδήποτε Μουσείο ή γκαλερί του κόσμου. Η αίσθηση, πάντως, που διαχύθηκε είναι ότι ήθελε να μείνει μόνος “εσωτερικά”, ως νεοφώτιστος που βρήκε το δρόμο του…

Βεβαίως, πίσω από όλα αυτά τα κατανυκτικά, εμείς κρατάμε τη δέσμευσή του προς τους μοναχούς ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους για θέματα φορολογίας.

Τα άλλα, με τους μεγάλους σταυρούς και τις βαθιές γονυκλισίες, ας τα αφήσουμε πέρα… Να εξασφαλίσουν οι καλόγεροι το αφορολόγητο, να γίνει ο Αλέξης πρωθυπουργός… ελέω Θεού!

Σχετικά άρθρα