Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου από τα Σκόπια καθύβρισε την ΕΕ και απείλησε την Κύπρο με τέταρτο σκάφος στην ΑΟΖ της

Ο Τσαβούσογλου από τα Σκόπια καθύβρισε την ΕΕ και απείλησε την Κύπρο με τέταρτο σκάφος στην ΑΟΖ της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Πρωτοφανής πρόκληση Τσαβούσογλου από τα Σκόπια. Απείλησε Ελλάδα, Κύπρο και καθύβρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τη Βόρεια Μακεδονία. Βαριά εκτεθειμένος ο Νίκολα Ντιμιτρόφ στα μάτια της ΕΕ και ολόκληρης της Δύσης, που έδωσε -άθελά του, αλλά αυτό δεν τον αθωώνει- βήμα στον νεο-οθωμανό ισλαμιστή να εκφραστεί με χυδαία αναίδεια και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απειλώντας παράλληλα και την Κύπρο. Απαράδεκτη συμπεριφορά σε έδαφος χώρας που επιθυμεί διακαώς να γίνει μέλος της ΕΕ. Η νέα ελληνική κυβέρνηση οφείλει να βρει χρόνο, πέρα από το ρίαλ εστέιτ, να ασχοληθεί με τη γεωπολιτική. Οι Τούρκοι μας προκαλούν και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα πουλήσει Ελληνικό, ΔΕΗ κ.α. Οι Τούρκοι μπήκαν και «αφόδευσαν» στην «πίσω αυλή» μας και στο Μαξίμου πετάνε χαρταετό.

Προκλητικές αλητείες Τσαβούσογλου

Και τέταρτο πλοίο θα στείλει σύντομα η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι θα αυξήσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), από τα Σκόπια όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε για τις αποφάσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας ότι πρόκειται «για ανόητα μηνύματα αλληλεγγύης που λήφθηκαν για να ικανοποιήσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι για να αποκαλέσουν τις αποφάσεις της ΕΕ κυρώσεις θα πρέπει να τις λάβουν πολύ σοβαρά.

«Και δεν χρειάζεται να τις λάβει κανείς σοβαρά. Δεν είναι κάτι που θα μας επηρεάσει.

»Άλλωστε οι διαπραγματεύσεις για την πολιτική αεροπορία είχαν σταματήσει με τις πρωτοβουλίες του Ελληνοκυπριακού τομέα (Κυπριακή Δημοκρατία).

»Η ΕΕ πάντοτε επικρίνει τις παρεμβάσεις στην κεντρική τράπεζα από τους πολιτικούς και τώρα δίνει εντολές στη δική της τράπεζα.

»Αυτή είναι μια άλλη αντίφαση της ΕΕ», ανέφερε.

Για τις επαφές σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας – ΕΕ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι δεν υπάρχει καμιά εγγύηση γι αυτό.

«Η ΕΕ μας έχει ανάγκη. Είτε είναι το θέμα των προσφύγων είτε άλλο, αναγκαστικά θα έρθουν σε μας.

»Θα έχουμε επαφές, δεν υπάρχει διαφυγή.

»Και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσουν αυτές τις αποφάσεις που έλαβαν.

»Δηλαδή, λήφθηκε για να ικανοποιήσουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

»Δηλαδή με μια ανόητη αντίληψη αλληλεγγύης, υπό την πίεση του «Ελληνοκυπριακού τομέα» και της Ελλάδας έλαβαν, να με συγχωρείτε, τέτοιες πρόστυχες αποφάσεις», ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι οι διοικούντες της ΕΕ λένε ότι έχουν μετανιώσει που δεν ήρθαν στην Τουρκία αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πριν τρία χρόνια.

«Αλλά εγώ το είδα χθες για άλλη μια φορά ότι σε αυτό το θέμα δεν είναι ειλικρινείς.

»Με όλους τους ΥΠΕΞ που μίλησα χθες, συμπεριλαμβανομένης και της Μογκερίνι, μου είπαν ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην ατζέντα (χθες).

»Και οι φίλοι μου, μου είπαν όλοι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί.

»Φαίνεται καθαρά πόσο μπορεί κανείς να τους εμπιστευτεί», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων γύρω από το νησί δεν τέθηκαν υπό εγγύηση.

«Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, το λέω καθαρά και τους το είπα και τους ιδίους, εάν λάβετε τέτοιες αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας.

»Εκεί έχουμε τρία πλοία μας και πρώτα ο Αλλάχ θα στείλουμε σύντομα και το τέταρτο πλοίο μας.

»Ας αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την Τουρκία με τέτοιες μεθόδους.

»Εμείς αποφασίζουμε τί θα κάνουμε στην δική μας υφαλοκρηπίδα.

»Αλλά ενόσω δεν τίθενται υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων εμείς εκεί θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις δραστηριότητές μας», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «όσο δεν θέτουν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων εμείς εκεί θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας.

»Και ο «Ελληνοκυπριακός τομέας» ας μην παίρνει στήριξη την ΕΕ και ας καθίσει με την Τουρκοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι.

»Κι εδώ υπάρχει μια ανόητη παράγραφος. Ότι στηρίζουν ο «Ελληνοκυπριακός τομέας» να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια ο συνομιλητής μας δεν είναι ο «Ελληνοκυπριακός τομέας».

»Για την επίλυση του Κυπριακού έχουμε ανεπίσημες επαφές, αυτό είναι άλλο.

»Άλλωστε το κάνουμε σε συντονισμό με το ψευδοκράτος.

»Εδώ για τον διαμοιρασμό ο συνομιλητής του «Ελληνοκυπριακό τομέα» είναι το ψευδοκράτος.

»Ας βάλουν μυαλό το συντομότερο και να καθίσουν στο τραπέζι για τον δίκαιο διαμοιρασμό, διαφορετικά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα.

»Ούτε στην ΕΕ, ούτε στους Ελληνοκύπριους, ούτε σε άλλη χώρα τα χαρίζουμε», ανέφερε.

Ήρθε στην πίσω αυλή μας να προκαλέσει

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε να επισκεφτεί στην παρούσα περίοδο την πίσω αυλή της Ελλάδας, τη Βόρεια Μακεδονία, για να αμφισβητήσει την ηγεμονία της χώρας μας στα Βαλκάνια.

Τώρα που στην Αθήνα υπάρχει νέα κυβέρνηση με θολούρα στα γεωπολιτικά ζητήματα.

Μια κυβέρνηση μονοθεματική στις μπίζνες και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι γνωστή η στρατηγική σημασία της Βόρειας Μακεδονίας για την ασφάλεια ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, για αυτό εξάλλου το κρατίδιο τέθηκε υπό ελληνική προστασία.

Η Νέα Δημοκρατία, που έχει «καραμέλα» τη λέξη «ασφάλεια» (σ.σ. στην αστυνόμευση), αποδεικνύεται αδιάφορη στην εθνική ασφάλεια.

Ο αμετροεπής Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνειδητά έκανε επίδειξη δύναμης στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Βρίζοντας και απειλώντας Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ χρησιμοποιήθηκε ως χρήσιμος ηλίθιος των Τούρκων, ως γλάστρα, σε ένα παραλήρημα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενάντια σε χώρες συμμάχους του, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τσαβούσογλου χρησιμοποίησε τη Βόρεια Μακεδονία για επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και το έκανε ανεμπόδιστα, σαν να ήταν στο σαλόνι του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει άμεσα να κινητοποιηθεί και να υπηρετήσει τον ηγεμονικό ρόλο της χώρας μας.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται κάθε «αδράνεια», δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σκόπιμα απείλησε την Κύπρο από το έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.

Είναι σαφής ο συμβολισμός που θέλησε να εκπέμψει.

Και μια συμβουλή στον Νίκολα Ντιμιτρόφ: «Όταν μπλέκεις με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες», λέει ο ελληνικός λαός.

Σχετικά άρθρα