Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον – Συνάντηση με τον Πομπέο

Ο Δένδιας την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον – Συνάντηση με τον Πομπέο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Αμερικανό ομόλογό του θα έχει την Τετάρτη ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με τον Βασίλη Σκουρή στο news247.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για πρόσκληση προσωπική στον Νίκο Δένδια, όπως διαρρέεται και αναφέρει ο Βασίλης Σκουρής, αλλά στην Ελληνική Δημοκρατία και έχει σταλεί εδώ και καιρό, δηλαδή πριν τις εκλογές.

Αφορά τη δεύτερη υπουργική Διάσκεψη για τη Θρησκευτική Ελευθερία (16-18 Ιουλίου), όπως αποκάλυψε πρώτο το IBNA στις 9 Ιουλίου, που έγραψε ότι ο «Νίκος Δένδιας (…) αναμένεται ότι θα συναντηθεί με τον Μάικ Πομπέο στο περιθώριο διεθνούς υπουργικής διάσκεψης για την Θρησκευτική Ελευθερία 16-18 Ιουλίου».

Να τονιστεί εδώ, ότι η Ελλάδα είχε πρωτοπορήσει επί Νίκου Κότζια στο ΥΠΕΞ με τον «Διαθρησκευτικό Διάλογο» και τις συναντήσεις παγκόσμιων θρησκευτικών ηγετών στην Αθήνα.

Ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν και τα μέτρα κατά της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις που επιχειρεί η Άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα συναντηθεί με Ευρωπαίους ομολόγους του, πρωτίστως με τον κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Δένδιας τοποθέτησε τον Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, σε αντικατάσταση του Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

Στη θέση του Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου όρισε τον Κυριάκο Λουκάκη, ενώ για τη θέση του Διευθυντή του γραφείου του φαβορί θεωρείται η πρέσβης μας στην Αίγυπτο κυρία Αγγελέτου, η οποία υπήρξε και διπλωματική του σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκαλούν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας οι πληροφορίες ότι θα συνεδριάσει το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προκειμένου να ανατραπούν προηγούμενες κρίσεις, με διπλωμάτες να κάνουν λόγο για «ρεβανσισμό», χωρίς όμως προς το παρόν τουλάχιστον να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για μια τέτοια συνεδρίαση.

Σχετικά άρθρα