Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης έκανε υφυπουργό Χωροταξίας σύμβουλο της Lamda Development

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης έκανε υφυπουργό Χωροταξίας σύμβουλο της Lamda Development
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lamda Development, Δημήτρης Οικονόμου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή την επιλογή του Δημήτρη Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως σημειώνει «μετά τις αποκαλύψεις ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ήταν σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις που η εταιρία έκανε με την Πολιτεία για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού, προκύπτει ένα σημαντικό πολιτικό και δεοντολογικό ζήτημα.

»Καταρχήν επιβεβαιώνεται ότι η εταιρία βρισκόταν σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΝΔ κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την ελληνική πολιτεία.

»Είναι σαφές ότι η εταιρία επιδίωκε να αλλάξει τη σύμβαση υπέρ των συμφερόντων της και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, όπως είχαν περιγράψει σε ανακοινώσεις τους ο κ. Σταθάκης και ο κ. Φλαμπουράρης προ των εκλογών, και αυτό ήταν σε συμφωνία με τη ΝΔ, η οποία τοποθέτησε τον σύμβουλο και εκπρόσωπο της εταιρείας στη θέση του αρμόδιου υφυπουργού!».

Και συμπληρώνει: «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Οικονόμου ήταν σύμβουλος της Lamda Development και για αυτό τον επέλεξε. Προκύπτει όμως ένα μείζον πολιτικό ερώτημα:

»Με βάση ποια δεοντολογία και πολιτική ηθική ο τεχνικός σύμβουλος ή εκπρόσωπος της Lamda Development θα εκπροσωπεί τώρα την πολιτεία στη διαπραγμάτευση για τις παραμέτρους της σύμβασης του Ελληνικού;

»Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι παρά εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων.

»Δεν μπορεί ο κ. Οικονόμου να εκπροσωπεί την Ελληνική Πολιτεία στη διαπραγμάτευση με την εταιρία τη οποία εκπροσωπούσε και συμβούλευε μέχρι σχεδόν τις εκλογές.

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα και να πάρει μέτρα, αφού ο κ. Οικονόμου μέχρι… χτες εκπροσωπούσε συμφέροντα της εταιρίας.

»Επί πλέον οφείλω να ενημερώσω ότι η κυβέρνησή μας είχε προχωρήσει νομοθετικά, και σε συμφωνία με τη Lamda Development, σε σημαντικές τροποποιήσεις της αρχικής σύμβασης, την οποία είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση Σαμαρά, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται το περιβαλλοντικό αλλά και το κοινωνικό συμφέρον.

»Με διεύρυνση του πάρκου, διεύρυνση της πρόσβασης στην παραλία, σημαντική προτεραιότητα σε κοινωφελείς υποδομές και σε πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις».

Τέλος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει «τη μάχη και στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία για να παραμείνουν αυτές οι κατακτήσεις που ανήκουν σε όλους τους πολίτες.

»Και ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι γνωρίζουμε πολύ καλά και υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα του δημοσίου στη σύμβαση του Ελληνικού.

»Και δεν θα ωφελήσει κανέναν η απόπειρα να έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα μειώνει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών».

Σχετικά άρθρα