Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρχισαν τα πρώτα χαστούκια και οι πρώτες κωλοτούμπες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Άρχισαν τα πρώτα χαστούκια και οι πρώτες κωλοτούμπες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωτογενές Πλεόνασμα,

Άρχισαν τα πρώτα χαστούκια και οι πρώτες κωλοτούμπες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το πρώτο ηχηρό χαστούκι ήταν αυτό της Άνγκελα Μέρκελ που απέκλεισε να συζητήσει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, καθώς και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε αναδείξει σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση του.

Μετά και την αρνητική στάση της Μέρκελ στο ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, είτε το παραδέχεται είτε όχι ο κ. Μητσοτάκης, αλλάζει πλήρως ο σχεδιασμός του, καθώς ο ίδιος διερύγνυε τα ιμάτια του ότι για να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη δεν μπορούν να ισχύουν αυτά τα τερατώδη πλεονάσματα του 3,5% έως το 2022.

Το κακό είναι ότι η νέα κυβέρνηση μετά το χαστούκι από τη Μέρκελ έκανε την κωλοτούμπα και δεν θέλησε να παραδεχτεί την πρώτη μεγάλη αποτυχία βασικού στόχου της.

Δεν θέλησε να δει ότι κάποιοι στόχοι που θεωρούσε ότι θα πετύχει αρχίζουν να απομακρύνονται επικίνδυνα.

Έτσι λοιπόν κυβερνητικές πηγές έκαναν ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς τους είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και διέρρεαν ότι «Η Άνγκελα Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019».

«Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στην χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Κάτι, όμως, που απέκλεισε η Μέρκελ, η οποία απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, καθώς ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στην ίδια με εκείνη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, είπε ότι δεν βλέπει λόγο για αλλαγή του πλαισίου προϋποθέσεων που έχουν αποφασιστεί από το Eurogroup σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα