Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρούτσης: Προτεραιότητα η άμεση έκδοση εκκρεμών συντάξεων

Βρούτσης: Προτεραιότητα η άμεση έκδοση εκκρεμών συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εργασίας,

Τις επείγουσες προτεραιότητες του υπουργείου περιέγραψε ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παραλαμβάνοντας από την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο νέος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι επιστρέφει σε μία γνώριμη θέση και έθεσε ως άμεση προτεραιότητα τη δρομολόγηση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, με στόχο έως την 1η Ιουνίου 2020 το 34% των νέων να εκδίδεται ψηφιακά και μέσα σε μία διετία το ποσοστό να φτάσει το 80%.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Βρούτσης, η πρώτη του απόφαση είναι η αύξηση των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στις τουριστικές περιοχές, με στόχο την πάταξη της παραβατικότητας, καθώς κυρίως εξαιτίας της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, οι έλεγχοι είχαν χαλαρώσει.

Η αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας άλλωστε, συγκαταλέγεται στις παρεμβάσεις, που η νέα ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί να προσδώσει επείγοντα χαρακτήρα, επισήμανε ο νέος υπουργός.

Με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, θα επιδιωχθεί η αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών, η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, η εφαρμογή ψηφιακών συστημάτων αποτύπωσης στοιχείων, όπως το ασφαλιστικό βιογραφικό, καθώς και η επαναφορά του λευκού μητρώου των επιχειρήσεων, που θα λειτουργεί ως επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών, με εφαρμογή κινήτρων, όπως μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Στον τομέα της διαφάνειας, ο νέος υπουργός έθεσε ως προτεραιότητα την έκδοση σε μηνιαία βάση των στοιχείων για τις συντάξεις (ΗΛΙΟΣ, ηλεκτρονικό μητρώο κ.λπ.), καθώς και τη δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, θέμα για το οποίο έχει παρέμβει και ο συνήγορος του πολίτη.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βρούτσης και στη στήριξη της οικογένειας, ενώ μιλώντας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα προανήγγειλε την ενίσχυσή του και τη διεύρυνσή του, ώστε να παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης και όχι μόνο οικονομική στήριξη στους δικαιούχους.

Κατά την έναρξη της σύντομης τελετής, η απελθούσα υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, αφού υπεραμύνθηκε των πολιτικών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνεχάρη τη νέα ηγεσία του υπουργείου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι γνωρίζει καλά το έργο που αναλαμβάνει και τόνισε ότι θα παρακολουθεί και θα ασκεί αντιπολίτευση, με τη σοβαρότητα που αρμόζει στον δύσκολο αυτόν τομέα.

Σχετικά άρθρα