Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 12.00 ορκίζεται η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο

Στις 12.00 ορκίζεται η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προεδρικό Μέγαρο, Υπουργικό Συμβούλιο,

Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, τα «αποκαλυπτήρια» της οποίας έκανε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ θα ακολουθήσει η παράδοση – παραλαβή των υπουργείων.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα – που αριθμεί 51 μέλη – μετέχουν 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν τη Δευτέρα πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη τη δέσμευσή του να φέρει νέα πρόσωπα στην πολιτική και να αξιοποιήσει επιτυχημένα στελέχη τόσο από τον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο τομέα, όσο και ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης».

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ, ούτε νέο είναι, ούτε μικρό κι ευέλικτο, όπως δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μελών της κυβέρνησης.

«Πρώην υπουργοί της περιόδου 2012-14, καθώς και μια σειρά εξωκοινοβουλευτικοί, νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες, υφυπουργοί με αρμοδιότητες τις οποίες είχαν, μέχρι πρότινος, Γενικοί Γραμματείς, ένταξή των αρμοδιοτήτων για το Προσφυγικό, αλλά και για τη Σωφρονιστική Πολιτική, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που δεν υπάρχει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

»51 υπουργοί και υφυπουργοί, για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες όσο περισσότερων στελεχών της Ν.Δ», ανέφερε η Κουμουνδούρου σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Τελικά, το μόνο που σπανίζει από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι οι γυναίκες. Κακή αρχή, ήδη από την πρώτη μέρα», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα