Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απολογητική επιστολή του Αντώνη Διαματάρη: «Αδέλφια ομογενείς για αυτό είπα ναι στον Μητσοτάκη»

Απολογητική επιστολή του Αντώνη Διαματάρη: «Αδέλφια ομογενείς για αυτό είπα ναι στον Μητσοτάκη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Διαματάρης, Ελληνική Ομογένεια, Εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επιφορτισμένος με θέματα Απόδημου Ελληνισμού είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Εθνικό Κήρυκας» στη Νέα Υόρκη, Αντώνης Διαματάρης.

Με ανοιχτή επιστολή προς την Ομογένεια ο κ. Διαματάρης με απολογητικό ύφος προσπαθεί να εξηγήσει γιατί αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει τον θώκο του Υφυπουργού Εξωτερικών.

Μάλιστα αποκάλυψε και τι του είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Διαματάρης αναφέρει:

«Αδέλφια ομογενείς,

»Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την τιμή να μου προτείνει να υπηρετήσω τον Απόδημο Ελληνισμό από μια νέα θέση:

»Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

»«Λίγοι γνωρίζουν τα θέματα αυτά, όπως εσύ», μου είπε.

»Μετά από αυτό η οικογένειά μου κι εγώ καλούμασταν να πάρουμε μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση.

»Κατόπιν μεγάλης σκέψης αποδέχτηκα την τιμητική αυτή πρόταση του Πρωθυπουργού, την πρώτη παρόμοια πρόταση που γίνεται ποτέ σε Έλληνα του εξωτερικού.

»Και το έκανα αυτό γιατί πιστεύω στον Πρωθυπουργό, τον οποίο γνωρίζω από παλιά, καθώς και στο ειλικρινές ενδιαφέρον του για εμάς τους απόδημους.

»Και, επιπλέον, γιατί μου προσφέρεται μια πιθανόν μοναδική ευκαιρία, να υπηρετήσω εσάς, τα αδέλφια μου, την Ομογένεια Αμερικής και την αποδημία γενικότερα, από ένα άλλο μετερίζι.

»Να είμαι ο εκπρόσωπός σας στην κυβέρνηση της Ελλάδας.

»Αλλάζω δηλαδή το ένα μετερίζι από το οποίο υπηρετώ την Ομογένεια, από το ιστορικό βήμα ευθύνης του «Εθνικού Κήρυκα», σε ένα άλλο, στον θώκο του υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

»Και όταν κάποτε τελειώσει αυτή η αποστολή μου εδώ, στον «Ε.Κ.», δίπλα σε εσάς, σκοπεύω να επιστρέψω.

»Και ας μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι, όπως έχω δώσει την ψυχή μου, ότι όπως έχω εργαστεί νύχτα και μέρα, εφτά ημέρες την εβδομάδα για 40 χρόνια ως εκδότης/διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα», το ίδιο θα κάνω και στο νέο μου πόστο.

»Θα εξαντλήσω τα όρια στα οποία μπορούν να φτάσουν οι σχέσεις μας, ως Απόδημος Ελληνισμός και ως Ελλάδα.

»Αδέλφια ομογενείς,

»Στις 14 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που, νεαρός ακόμα, αναλάμβανα την βαριά ευθύνη της συνέχισης της έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα». Ηταν η μεγάλη τιμή στην ζωή μου.

»Δεν είχα σκεφτεί ποτέ, ούτε για ένα λεπτό, να σταματήσω να κάνω αυτό που αγαπώ, εφόσον η υγεία μου φυσικά μου το επέτρεπε, και μου το επιτρέπει.

»Αυτό στο οποίο αφιέρωσα σχεδόν όλη μου τη ζωή αυτά τα 40 χρόνια.

»Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να σταματήσω να αγωνίζομαι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, μαζί με τους πιστούς, παλιούς και νέους συνεργάτες μου, να σας ενημερώνουμε με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζουμε και μπορούμε:

»Με θάρρος, με ειλικρίνεια, με αντικειμενικότητα. Με αγάπη. Με βαθιά συναίσθηση του χρέους απέναντί σας.

»Είμαι απόλυτα ήσυχος με την συνείδησή μου ότι αγωνίστηκα, μαζί με τους συνεργάτες μου, με όλη την δύναμη της ψυχής μας, για την έγκυρη ενημέρωσή σας.

»Αγωνίστηκα με το πάθος που πηγάζει από την συναίσθηση μιας αποστολής άξια μιας ζωής.

»Υπηρέτησα, εγώ και οι συνεργάτες μου, την αλήθεια. Το δίκαιο. Αγωνιστήκαμε κυρίως για τον απλό ομογενή».

Σχετικά άρθρα