Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιους φέρεται να έχει καταλήξει ο Μητσοτάκης για υπουργούς στην κυβέρνηση του

Σε ποιους φέρεται να έχει καταλήξει ο Μητσοτάκης για υπουργούς στην κυβέρνηση του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργικό Συμβούλιο,

Γύρω στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να σβήνει και να γράφει ονόματα υπουργών και υφυπουργών.

Τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση δίνουν και παίρνουν, ο νέος πρωθυπουργός γράφει και σβήνει στο μπλοκάκι του και προσπαθεί να βρει ισορροπίες.

Αν και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις και οι «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής, υπάρχουν κάποια ονόματα που έχουν κλειδώσει για να γίνουν υπουργοί.

Τα ονόματα

Υπουργείο Οικονομικών: Φαίνεται να είναι σίγουρος «τσάρος» ο Χρήστος Σταϊκούρας ενώ άγνωστο είναι ποιος θα πάρει τη θέση του αναπληρωτή.

Ο Στέλιος Πέτσας, που ακουγόταν μέχρι πρόσφατα ενδεχομένως να είναι η έκπληξη και να αναλάβει τελικά τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ακούγεται ότι κάποιο μεγάλο στέλεχος που κάνει καριέρα στο εξωτερικό θα επαναπατριστεί και θα συμμετάσχει με κάποιο τρόπο στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο οικονομικό επιτελείο.

Υπουργείο Εξωτερικών: Όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Νίκος Δένδιας και ως αναπληρωτής υπουργός θα πάει κάποιο νέο στέλεχος, π.χ. ο Γ. Κεφαλογιάννης.

Υπουργείο Εσωτερικών: Ο στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φαίνεται να οδεύει προς το υπουργείο αυτό.

Υπουργείο Ανάπτυξης: Ο Αδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να «ξεκολλήσει» τις επενδύσεις, όπως αυτή του Ελληνικού.

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Ο Κωστής Χατζηδάκης οδεύει προς αυτό το υπουργείο με τις προκλήσεις των αυθαιρέτων και των κατεδαφίσεων.

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Ολες οι πληροφορίες οδηγούν στο όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη, της Διανέοσις που θα αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Υπουργείο Αμυνας: Φαίνεται να «παλεύει» ο τομεάρχης, Ν. Παναγιωτόπουλος με τον Βασίλη Κικίλια που πήγε πολύ καλά στις εκλογές και στην Α’ Αθήνας. Αν δεν επιλεγεί ο δεύτερος τότε θα πρέπει να βρεθεί γι’ αυτόν ένα άλλο υπουργείο.

Υπουργείο Υγείας: Είναι ένας γρίφος καθώς ακούγεται το όνομα του Βασίλη Κικίλια αλλά και του Κ. Τσιάρα. Ειδικό ρόλο, ενδεχομένως ως υφυπουργός, αναμένεται να έχει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Υπουργείο Παιδείας: Κλείδωσε η τομεάρχης Νίκη Κεραμέως ενώ υφυπουργός αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι η Σοφία Ζαχαράκη.

Υπουργείο Εργασίας: Ο Γιάννης Βρούτσης επιστρέφει στο υπουργείο που είχε θητεύσει ξανά επί Αντ. Σαμαρά.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα δείχνει να είναι το απόλυτο φαβορί.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με Μεταναστευτικής Πολιτικής: Η έκπληξη ακούει στο όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που ξέρει το υπουργείο και χαίρει εκτίμησης των αστυνομικών. Ως αναπληρωτής αρμόδιας για το μεταναστευτικό ακούγεται το όνομα του καθηγητή Αγγελου Συρίγου.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης ή Γιάννης Πλακιωτάκης ή Μάκης Βορίδης

Υπουργείο Τουρισμού: Ολγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Πολιτισμού: Το όνομα της Λίνας Μενδώνη, από το χώρο της Κεντροαριστεράς ακούγεται εντόνως.

Όπως λένε πηγές στη ΝΔ θα υπάρξουν τουλάχιστον 10 υφυπουργοί που θα είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

Σχετικά άρθρα