Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χουλιαράκης αποδομεί τα σχέδια της Ν.Δ. για μειώσεις φόρων

Ο Χουλιαράκης αποδομεί τα σχέδια της Ν.Δ. για μειώσεις φόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Γιώργος Χουλιαράκης, Εθνικές Εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Τα σχέδια της ΝΔ για μειώσεις φόρων αποδομεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με δηλώσεις του στο Reuters, προειδοποιώντας ότι αυτά τα σχέδια μπορούν να εκτροχιάσουν τη δημοσιονομική στρατηγική της χώρας.

«Όσα έχουν υποσχεθεί έχει πολύ υψηλό κόστος και απλά δεν θα ταιριάζουν στους προϋπολογισμούς για τα επόμενα χρόνια» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές δεν δώσουν αρκετή ώθηση στην οικονομία ώστε να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα.

«Δεν έχει συμβεί ποτέ πουθενά αλλού και κατά συνέπεια προκαλούν κινδύνους για την ελληνική οικονομία» δηλώνει ο κ. Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος, αλλά το outlook για τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η επιβράδυνση στην Ευρώπη ή το πολιτικό ρίσκο στην Ιταλία, που επηρεάζουν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Όπως λέει, για να είναι αποτελεσματικές, οι μειώσεις των φόρων πρέπει να είναι σταδιακές και σε συνδυασμό με πολιτικές που δημιουργούν θέσεις εργασίας και αντιμετωπίζουν την παιδική φτώχεια, που είναι η υψηλότερη στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε «βέβαιος» ότι η Ελλάδα θα πετύχει το φετινό στόχο για το πλεόνασμα, παρά τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν τις ευρωεκλογές, που προκάλεσαν ανησυχία στην Ευρώπη.

Εάν επανεκλεγεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχεδιάσει την πρόωρη αποπληρωμή του 40% της οφειλής στο ΔΝΤ έως τον Σεπτέμβριο, αποφεύγοντας υψηλά επιτόκια 5,1-5,2%.

«Το σχέδιό μας είναι να το κάνουμε αμέσως μετά το καλοκαίρι με σκοπό να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο κ. Χουλιαράκης.

Όσον αφορά το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δεν ήταν απαραίτητο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θεωρεί όλα αυτά είναι ένας μεγάλος μύθος.

Σχετικά άρθρα