Η επόμενη μέρα των εκλογών συνεπάγεται, σύμφωνα με την Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, «επισφράγιση της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και συνέχιση της υλοποίησης μέτρων για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής».
Αντιθέτως, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, η επόμενη μέρα συνεπάγεται «επιστροφή στην περίοδο της σκληρής λιτότητας, μέσω ενός τέταρτου μνημονίου», λέει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφια βουλευτής στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυρία Παπακώστα-Σιδηροπούλου αναφέρεται διεξοδικά στο «κράτος-νυχτοφύλακας», όπως το ονομάζει, που, κατά την άποψή της, προωθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Το κράτος αυτό, μας λέει, θα έχει μόνο τρεις κύριες λειτουργίες: Την Τάξη, τη διασφάλιση εφαρμογής των συμφωνιών μεταξύ ιδιωτών και την Άμυνα.
«Το κράτος-νυχτοφύλακας που επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης είναι το κράτος που θεωρεί ότι δεν μπορούν να σπουδάζουν όλοι στο Πανεπιστήμιο, αλλά μόνον όσοι έχουν την δυνατότητα, υπονοώντας την οικονομική δυνατότητα.
Αποτελεί, λοιπόν, εύλογο συμπέρασμα για τον κ. Μητσοτάκη, ότι τα Βόρεια Προάστια των Αθηνών έχουν το δικαίωμα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ενώ στα Δυτικά προάστια, όπως στο Περιστέρι, οι νέοι είναι προτιμότερο να γίνουν ψυκτικοί!, το κράτος-νυχτοφύλακας που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης απεχθάνεται, επίσης, το κράτος πρόνοιας», επισημαίνει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρακτορείο η κυρία Παπακώστα-Σιδηροπούλου.
Στην επικοινωνία της με τους πολίτες σημειώνει πως ακούει «τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, ιδιαίτερα για τις ακραίες και νεοφιλεύθερες φωνές που απειλούν το εισόδημά τους.
Δεν παύω, όμως, να βλέπω χαμόγελα αισιοδοξίας και κυρίως αυτό το πείσμα, το φιλότιμο του Έλληνα που θέλει την οικογένειά του και τη χώρα του να ευημερεί και να μην επιστρέψει ποτέ ξανά στα προηγούμενα χρόνια της καχεξίας και της μιζέριας».
Τέλος, για τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως αποτελεί για εκείνην «επισφράγιση της προσπάθειας συγκρότησης ενός κοινού μετώπου ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις ακραίες φωνές και ταυτόχρονα αναδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι αναγκαία για την επόμενη μέρα, για την ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης για την επόμενη τετραετία και για τη δημιουργία ενός υγιούς πολιτικού μετώπου απέναντι στους κυνικούς αντικοινωνιστές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του εθνικιστικού μετώπου του».