Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζανακόπουλος κάνει «τάληρα» το success story της ΝΔ σε 3 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Ο Τζανακόπουλος κάνει «τάληρα» το success story της ΝΔ σε 3 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βίντεο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εθνικές Εκλογές 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Μέσα σε τρία λεπτά και τρία δευτερόλεπτα και με ένα βίντεο με τίτλο «ήταν η ελληνική οικονομία έτοιμη να απογειωθεί το 2014;» ο Υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, Δημήτρης Τζανακόπουλος ξετίναξε το «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο επικαλείται σήμερα η ΝΔ.

«Λίγα μόνο λόγια για το ότι «το 2014 η ελληνική οικονομία ήταν έτοιμη να απογειωθεί & να βγει από τα μνημόνια αλλά ήρθε ο κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία & έφερε το 3ο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξή του στο Κόντρα που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης και παραθέτει τα στοιχεία:

– Την περίοδο 2010-2015 ουδέποτε πιάστηκαν οι αναπτυξιακοί στόχοι. Ενώ δίνονταν προβλέψεις για ανάπτυξη της τάξης του +2% με +2,5% καταλήξαμε πχ το 2013 να έχουμε ύφεση -4%. Μιλάμε για αποκλίσεις & για νούμερα στην κυριολεξία στο γάμο του καραγκιόζη!

– Την ίδια στιγμή, εκτός από τους αναπτυξιακούς, ποτέ δεν μπόρεσαν να πιάσουν τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ το 2014 ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 1,5% τα έσοδα είχαν αστοχία κατά 1,5% του ΑΕΠ δηλαδή κατά 3 δις ευρώ!

– Επομένως η 5η αξιολόγηση απαιτούσε από την τότε κυβέρνηση να πάρει αυτά τα 3 δις μέτρα και άλλα 3 δισ. για να πιαστεί ο στόχος του 3% πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015. Δηλαδή μάνι-μάνι 6 δισ. ευρώ!

– Σε αυτά τώρα προσθέστε & τα δις των μέτρων που θα έπρεπε να παρθούν για να μπορέσουν από το 3% να πιάσουν το 4,5% που είχαν συμφωνήσει για το 2016. Άρα στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης & για να ολοκληρωθεί το 2ο πρόγραμμα μιλάμε για 8 με 8,5 δις μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν!

– Άρα λοιπόν η 5η αξιολόγηση δεν έκλεισε & η τρόικα χαρακτήρισε το πρόγραμμα «αναντίστρεπτα εκτός πορείας» διότι ενώ οι θεσμοί ζητούσαν μέτρα 8 δις η ΝΔ με το «mail Χαρδούβελη» υπόσχονταν 950 εκατ ευρώ. Και μας λένε τώρα «το 2014 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να απογειωθεί»!

«Εμείς λοιπόν καλούμε τον ελληνικό λαό να συγκρίνει. Πού ήταν η ελληνική οικονομία το 2014. Πού βρίσκεται σήμερα. Και με ποιους όρους μπορούν οι Έλληνες πολίτες να σκεφθούν το αύριο.
Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» καταλήγει o υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα