Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Να μπλοκάρουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο επαναφοράς πολιτικών ΔΝΤ

Παππάς: Να μπλοκάρουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο επαναφοράς πολιτικών ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Εθνικές Εκλογές 2019, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στο Attica TV και τους δημοσιογράφους Βασίλη Ταλαμάγκα και Γιάννη Κορωναίο.

Για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ:

«Θυμήθηκα τη φράση “κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη” που είχε χρησιμοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Πάνο Καμμένο και η οποία ίσως αποκτά χαρακτηριστικά επικαιρότητας μετά την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να διεξαχθεί debate με τον Τσίπρα».

«Όποιος είδε τη χθεσινή συνέντευξη αντιλήφθηκε το λόγο για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να αντιπαρατεθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».

«Από τη συνέντευξη βγήκαν συμπεράσματα. Ότι η αξιόλογηση των θεμάτων που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τον Πρωθυπουργό την πρώτη μιάμιση ώρα της συνέντευξης ήταν μη αναμενόμενα.

»Όταν βρίσκεσαι 4 μέρες πριν τις εκλογές περιμένεις να ακούσεις τον Πρωθυπουργό να ερωτάται για την οικονομική πολιτική, τον απολογισμό του έργου του…».

«Επίσης, βγήκαν συμπεράσματα για τη δυνατότητα του Αλέξη Τσίπρα να στέκεται σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον που είναι εχθρικό και αγενές και το πως ορισμένα τηλεοπτικά και εκδοτικά συμφέροντα αντιλαμβάνονται τη δημοσιογραφία».

Για τις εκλογές: «Οι εθνικές εκλογές είναι τελείως διαφορετικές από τις ευρωεκλογές.

»Στην ευρωπαϊκή κάλπη εισπράξαμε μια δυσαρέσκεια, ενώ τώρα ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ψηφίζει για τη ζωή του».

«Η ΝΔ έχει μια στρατηγική πολιτική να μην μιλήσει προγραμματικά, εξαφανίζοντας τον κ. Μητσοτάκη από πολιτικές συζητήσεις, ωστόσο όσο περνούν οι μέρες κάποια στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και τους ξεφεύγουν πράγματα».

«Από πλευράς ΝΔ χτίζεται ένα αφήγημα ότι η οικονομία δεν πάει καλά, ότι το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, ότι τα μέτρα του Τσίπρα δεν βγαίνουν.

»Και, βεβαίως, ακούσαμε σήμερα τον κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη προληπτικής στήριξης».

«O κανονισμός του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) λέει καθαρά ότι η πιστοληπτική γραμμή, συνεπάγεται νέο Μνημόνιο και νέα προαπαιτούμενα».

«Χωρίς Μνημόνιο, η ατζέντα της ΝΔ δεν περνάει… Για να πειστούμε όλοι μας να δώσουμε τις εισφορές των επικουρικών ταμείων σε μια κλειστή ομάδα ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία θα κάνει την τραπεζική του θανάτου και θα προσεύχεται γρήγορα αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή μας για να βγάζει τα κέρδη της, δεν είναι μια πολιτική που μπορεί αν τη χωνέψει ο ελληνικός λαός. Για αυτό και χτίζεται ο εξωτερικός καταναγκασμός».

«Ο ελληνικός λαός έχει μια καθαρή επιλογή: ή συνεχίζουμε στην πορεία που χαράξαμε που λύνει τα προβλήματα, που οδηγεί την οικονομία στην ανάπτυξη και βάζει την κοινωνία σε προτεραιότητα ή κάνουμε ένα τεράστιο πισωγύρισμα».

«Η εμπειρία των καταστροφικών επιλογών είναι πρόσφατη. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε μια κοινωνία, όπου ο ένας τρώει τα συκώτια του άλλου.

»Πρέπει να πορευθούμε στο δρόμο που ξεκινήσαμε για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η κρίση. Πρέπει να μπλοκάρουμε οποιαδήποτε ενδεχόμενο επαναφοράς πολιτικών ΔΝΤ ή και του ίδιου του ΔΝΤ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2020 έχει σχεδιάσει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση της προκαταβολής φόρου.

»Αυτό, με βάση το σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη, αν –ο μη γένοιτο αναλάβει τη διακυβέρνηση- δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί. Άρα είναι μια επιλογή των ανθρώπων που αυτοτοποθετούνται στη μεσαία τάξη».

Για το Μακεδονικό ζήτημα: «Έχουμε συγκλονιστεί από τις τελευταίες αποκαλύψεις και τον τρόπο που κάποιοι επέλεξαν να πολιτευτούν γύρω από αυτό το ζήτημα.

»Ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί, ιδιαίτερα εκείνοι που πίστεψαν τα τερατώδη ψέματα, ότι η ΝΔ είχε παραχωρήσει το “Μακεδονία-Σκόπια”, μόνο για τις χρήσεις του ΟΗΕ.

»Δηλαδή, καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, καμία άρση των αλυτρωτισμών, καμία υπόμνηση σχετικά με τη γλώσσα τους, καμία πρόνοια για τα βιβλία και τα αγάλματα κλπ».

Αντί να παραδεχθούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πέτυχε πράγματα που δεν κατάφεραν εκείνοι, μας κατηγορούσαν για προδοσία. Η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για το διχασμό που έσπειρε είναι ιστορική».

Για τα ελληνοτουρκικά: «Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα να απολαμβάνει τους καρπούς μίας πολυδιάστατης, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, αποτέλεσμα της οποίας είναι η οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών, που την καθιστούν ψύχραιμη, ενώ αντίθετα η Τουρκία είναι απομονωμένη και νευρική».

Για τις τηλεοπτικές άδειες: «Ο πολύπαθος νόμος Παππά αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται και για πρώτη φορά, μετά από 30 χρόνια, οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με άδεια».

«Επί δική μας διακυβέρνησης τα κανάλια πλήρωσαν 150 εκατ. ευρώ για το φόρο διαφήμισης και τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, ενώ έχουμε εισπράξει τις δύο πρώτες δόσεις από τις άδειες.

»Το συνολικό ποσό που θα εισπράξει το Δημόσιο σε όλη την πορεία των αδειών ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ».

«Το πρόβλημα για τους καναλάρχες είναι ότι η Πολιτεία έβαλε ξανά κανόνες. Είχαν πάρει τις συχνότητες ελέω της ασυδοσίας του Δημοσίου. Αυτό τελείωσε». «Παραλάβαμε την ΕΡΤ χωρίς κανένα εκτόπισμα. Μας έλεγαν ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει για να ανοίξει η ΕΡΤ, ωστόσο η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρωτοπορεί σε πολλά πράγματα».

Για τις δράσεις του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ: «Μας έλεγαν πως η θέσπιση κινήτρων για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών δεν θα έχει αποτέλεσμα.

»Πλέον κολοσσοί της παγκόσμιας οπτικοακουστικής βιομηχανίας και κάνουν παραγωγές στην Ελλάδα».

«Στην αρχή πολλοί χλεύαζαν τις προτάσεις μια για τη Διαστημική Πολιτική, αλλά πλέον δεν ακούω κανέναν να γελάει.

»Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο δορυφόρους στην τροχιακή μας θέση, έχουμε συμφωνήσει για τη δημιουργία συστοιχία μικροδρυφόρων στην Ελλάδα, ενώ η χώρας μας βρίσκεται στη δεκάδα των χωρών του κόσμου που θα πατήσει με ελληνικό ρομποτικό όχημα στη Σελήνη».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πιο αποτυχημένος Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Είναι ο Υπουργός των απολύσεων, που είχε 50 μετακλητούς στο Υπουργείο του και που διόρισε 250 διευθυντές με υπουργική υπογραφή λίγο πριν την πολιτική αλλαγή του 2015. Πριν λίγες μέρες συμβασιοποιήσαμε το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο, το οποίο εξοικονομεί 400 εκατ. ευρώ το χρόνο.

»Αυτό σημαίνει ή δύο επιδόματα ενοικίου ή το μισθολογικό κόστος 16.000-18.000 χιλιάδων ανθρώπων που μπορούν δυνητικά να δουλέψουν στο Δημόσιο».

Σχετικά άρθρα