Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με τη «βόμβα» Μπάμπη για μνημόνιο ΝΔ από 8 Ιουλίου – Σε πανικό ο Μητσοτάκης

Σάλος με τη «βόμβα» Μπάμπη για μνημόνιο ΝΔ από 8 Ιουλίου – Σε πανικό ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ραγκούσης, Εθνικές Εκλογές 2019, Έφη Αχτσιόγλου, Μνημόνιο, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Νέα Δημοκρατία,

Σάλος με το 4ο μνημόνιο του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποκάλυψε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου – Τον αδειάζουν άρον άρον για να μειώσουν την ζημιά.

Σάλος έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη του Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση της ΝΔ θα πάει σε πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή με απλά λόγια δεσμεύσεις, δηλαδή μνημόνιο και επιτροπεία.

Διότι κανείς δεν δίνει χρήματα χωρίς να έχει απαιτήσεις.

Το χειρότερο όμως είναι ότι αποκάλυψε επίσης ότι η ΝΔ σχεδιάζει αν έρθει στην εξουσία θα χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που με τόσο κόπο και τόσες προσπάθειες από όλους τους πολίτες θα χρησιμοποιηθεί άλλη μια φορά για τις τράπεζες!

Αποκαλύπτοντας ότι η μείωση των φόρων δεν είναι τίποτα άλλο παρά καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς προκειμένου να μοιράσουν στις ελίτ και στις τράπεζες τον εθνικό πλούτο και τις θυσίες των πολιτών.

Μπροστά στην διαφαινόμενη κατάρρευση του επικοινωνιακού οικοδομήματος που είχε στήσει η ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Σοφία Ζαχαράκη.

Αδειάζουν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για να μην τους αδειάσουν οι πολίτες

Η κ. Ζαχαράκη, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής, ενώ είπε πως για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, η ΝΔ έχει δικό της σχέδιο, το «σχέδιο δεύτερη ευκαιρία» και τη βελτίωση των 120 δόσεων.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής ο Παπαδημητρίου μπορεί να εκφράζει τα σενάρια που υπήρχαν πέρυσι στο δημόσιο διάλογο, εμείς είμαστε σαφείς δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής στήριξης αλλά ούτε και χρήσης για τα κόκκινα δάνεια.

»Για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχουμε δικό μας σχέδιο το σχέδιο δεύτερη ευκαιρία και 120 δόσεις βελτιωμένες όπως τις έχουμε παρουσιάσει», είπε συγκεκριμένα στην ΕΡΤ η κ. Ζαχαράκη.

Το θέμα είναι εσείς ποιον πιστεύετε; Τον Μπάμπη του ΣΚΑΪ και της ΝΔ, που απέδειξε ότι είναι εκπρόσωπος των ελίτ, ή τη Ζαχαράκη που τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα;

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ θέλει εθελοντική επιστροφή σε κλουβί επιτροπείας με νέα μέτρα λιτότητας

Κάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει καθαρά για το σχέδιο της ΝΔ απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και παραχώρηση στις τράπεζες μέρος από το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ.

«Μιλάμε για μία εθελοντική επιστροφή σε ένα κλουβί επιτροπείας που είναι όχι μόνο αχρείαστη αλλά και κοινωνικά ανάλγητη» σημείωσε η Ε. Αχτσιόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, «ο κ. Παπαδημητρίου έκανε μία πάρα πολύ καθαρή δήλωση από πλευράς της ΝΔ, είπε πολύ ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι θα σχεδιάσουν εφόσον και αν έρθουν στην διακυβέρνηση την πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

»Η πιστοληπτική γραμμή είναι κάτι αρκετά συγκεκριμένο και δεν είναι κάτι που φτιάχνεται αναλόγως πώς το επιθυμεί ο καθένας.

»Στην πραγματικότητα σημαίνει νέες αιρεσιμότητες, δηλαδή νέα μέτρα, νέα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως νέες πολιτικές λιτότητας, νέα επιτροπεία, νέα παρακολούθηση.

»Δεν σημαίνει κατά ανάγκη το σφιχτό μνημονιακό πλαίσιο αλλά σημαίνει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο επιτροπείας, προαπαιτούμενων».

Γ. Ραγκούσης: Συγκλονιστική η αποκάλυψη του κ. Παπαδημητρίου

«Την ώρα που η χώρα δανείζεται από τις αγορές με το χαμηλότερο επιτόκιο δεκαετίας οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο, σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης που σημαίνει ότι μας βάζει πάλι στην διαδικασία της εξωγενούς εξάρτηση της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Κεραμέως που ήταν στο στούντιο δεν απάντησε πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

«Εκπροσωπείτε το κόμμα που διέλυσε τα δημοσιονομικά της χώρας το 2009. 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα παραδώσατε» παρενέβη ο κ. Ραγκούσης για να επαναφέρει το θέμα στην συζήτηση αλλά καμία απάντηση δεν ακολούθησε.

Ακολούθησε μια έντονη συζήτηση σε υψηλούς τόνους καθώς δεν απαντούσε η κ. Κεραμέως για το 4ο μνημόνιο και κράδαινε το πρόγραμμα της Ν.Δ. που δεν έχει ούτε μία αναφορά ούτε στο 4ο μνημόνιο που σχεδιάζουν αλλά ούτε και στο ασφαλιστικό.

Σχετικά άρθρα