Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελικά το ντιμπέιτ έγινε με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ

Τελικά το ντιμπέιτ έγινε με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Παπαχελάς, Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Εθνικές Εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία, Ντιμπέιτ (Τηλεμαχία), Σία Κοσιώνη, ΣΚΑΪ, Τηλεόραση,

Αυτό που έγινε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη το βράδυ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη σε ένα «εχθρικό» κατ΄ομολογία κανάλι, έχοντας απέναντί του δύο δημοσιογράφους που επί δυόμιση σχεδόν ώρες πυροβολούσαν ερωτήσεις και σχόλια για όλα όσα έχει πει ο πρωθυπουργός από το 2014 έως και το Μάτι.

Κι αν δεν επέμενε ο πρωθυπουργός ούτε καν για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα τον ρωτούσαν.

Στην μεγαλύτερη σε διάρκειας ζωντανή συνέντευξη πρωθυπουργού, οι δημοσιογράφοι δεν τον ρώτησαν για το ασφαλιστικό αλλά και για τα περισσότερα θέματα που αφορούν το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Τον ρώτησαν για τα capital control, για τον Βαρουφάκη, για τον πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (του 2014 εννοείται) και γενικά τον ρώτησαν για τα πάντα όλα πλην αυτών που αφορούν άμεσα τους πολίτες λίγες ημέρες ημέρες πριν τις εκλογές.

Τέλος, εάν κάποιος δεν ήξερε τις ειδήσεις της τελευταίας χρονιάς για την Ελλάδα και άκουγε μόνο τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ θα νόμιζε ότι η χώρα ταλανίζεται από τις αποφυλακίσεις τρομοκρατών, τα βασανιστικά ερωτήματα για το κόστος της πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι διακοπές στο κότερο της Παναγοπούλου και τον Πετσίτη.

Δεν θα μάθαινε λοιπόν ότι η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια από τον προηγούμενο Αύγουστο, ούτε αν έχει ο Αλ. Τσίπρας προτάσεις για τα περισσότερα θέματα της επόμενης ημέρας.

Με φανερό εκνευρισμό οι δύο δημοσιογράφοι έθεσαν όλη την νεοδημοκρατική ατζέντα των θεμάτων με τα οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση πολλές φορές μάλιστα δείχνοντας ότι ενστερνίζονται αυτήν την οπτική.

Η Σία Κοσιώνη, ανιψιά εξ’ αγχιστείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, «έβραζε» και σε κάποιο σημείο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήρθε με πρόθεση να την εκνευρίσει.

Σε άλλο σημείο ο Αλέξης Παπαχελάς από την ταχύτητά του να πει στον πρωθυπουργό ότι δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ που κατεβαίνουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, είπε ψευδώς ότι και η Κατερίνα Ακριβοπούλου, που πριν από χρόνια ήταν στο δυναμικό του ΣΚΑΪ, είναι τώρα υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα αναγκάστηκε να ανακαλέσει μετά από μήνυμα που του έστειλε η δημοσιογράφος.

Αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο ήταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ήταν τοποθετημένες πολιτικά όχι μόνο ως προς την γαλάζια ατζέντα προέλευσής τους, αλλά και για τα σχόλια και τις ειρωνικό τόνο όπου ήταν εμφανής σε πολλά σημεία.

Ακόμη και αυτό είναι θεμιτό πολλές φορές.

Και οι δημοσιογράφοι είναι θεμιτό να έχουν δική τους οπτική γωνία, να έχουν πολιτική τοποθέτηση και οριοθέτηση, όμως οφείλουν να είναι το ίδιο αιχμηροί και τολμηροί στις ερωτήσεις τους ακόμη και στον ειρωνικό τόνο που θα έχουν αρκεί να το κάνουν σε όλους, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός σε μια αποστροφή του λόγου του ότι καλό θα ήταν να είναι το ίδιο έντονοι και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντονου ηλεκτρισμού από την πλευρά των δύο δημοσιογράφων του Αλαφούζου, ο Αλ. Τσίπρας κέρδισε όχι μόνο τις εντυπώσεις με το νηφάλιο τρόπο που απαντούσε και στεκόταν αλλά κι επί της ουσίας.

Στην συνολική εικόνα δικαίωσε την επιλογή του να πάει στον ΣΚΑΪ αφού απαντούσε διεκδικώντας χρόνο να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω.

Επιμένοντας ακόμη κι όταν ήταν πιεστικός ο χρόνος για να κλείσει η συνέντευξη μετά από 2 ώρες.

Εν τέλει τόσο οι δημοσιογράφοι με τις ερωτήσεις τους και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την συνέντευξη όσο και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού μετέτρεψαν τη συνέντευξη σε ένα ντιμπέιτ.

Χωρίς τον Μητσοτάκη φυσικά, αλλά το ντιμπέιτ τελικά έγινε με τον Alexis Παπαχελάς με την εξ’ αγχιστείας ανιψιά του αρχηγού της ΝΔ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ:

Σχετικά άρθρα