Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι ανακοίνωσε ο Ρουπακιώτης για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής

Tι ανακοίνωσε ο Ρουπακιώτης για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Ρουπακιώτης, Εθνικές Εκλογές 2019, Υπουργείο Εσωτερικών,

Ανακοινώεις για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Ρουπακιώτη:

Τα εκλογικά τμήματα στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 είναι πολύ λιγότερα από τα τμήματα των προηγούμενων Ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών και οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν, από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) «Μάθε Πού Ψηφίζεις», για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Όσοι πολίτες έχουν χάσει την ταυτότητά τους θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα αστυνομικά τμήματα και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι και έλεγχος.

Είναι και ζήτημα ενίσχυσης της δημοκρατίας.

Οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να σταθμίσουν, να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τα προγράμματα των κομμάτων.

Σε μία εποχή, από τον Αύγουστο του 2018, όταν η χώρα έχει περάσει σε ένα νέο οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό περιβάλλον, με την επανάκτηση δειλά – δειλά των δικαιωμάτων, όπως οι συλλογικές συμβάσεις, τα κατώτατα ημερομίσθια, οι συντάξεις, η μείωση της ανεργίας κ.ά, οι πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, τόσο για να υπερασπιστούν τη λαϊκή κυριαρχία, όσο εν συνεχεία να ελέγχουν και να νομιμοποιούν την πολιτική εξουσία κι εν τέλει να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις ζωές τους.

Το δικαίωμα στην εργασία, τα δικαιώματά τους εν γένει.

Σε αυτή την εποχή πιστεύω ότι οι συλλογικές δράσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σιγά-σιγά, συλλογικές δράσεις για τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, υπεράσπισης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πρωτίστως γιατί έτσι συμμετέχει ο λαός και δεύτερον γιατί έτσι ελέγχει την εξουσία.

Ας δείξουμε λοιπόν πόσο ενεργοί πολίτες είμαστε, είναι αναγκαιότητα.

Οι πολίτες θα αποφασίσουν. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο, θα πρέπει να αποφασίσουν με γνώμονα ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

Αν δεν στηρίξουν το δημοκρατικό σύστημα, έστω με τις απογοητεύσεις που μπορεί να δημιουργεί, με ποιον άλλο τρόπο μπορούν να υπερασπιστούν το παρόν και το μέλλον τους;

Σχετικά άρθρα