Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Υποκριτική η στάση της Ν.Δ. στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τζανακόπουλος: Υποκριτική η στάση της Ν.Δ. στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εθνικές Εκλογές 2019, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη δημοσιογράφο Μ. Ζαχαρέα o υπουργός Επικρατείας και υποψηφιος στην Α’ Αθηνων, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο τομεάρχης της ΝΔ σε θέματα μεταναστατευτικής πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τα προγράμματα των κομμάτων, η Συμφωνία των Πρεσπών, η Οικονομία και ο νέος Ποινικός Κώδικας βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Τζανακόπουλος, ανέφερε τα τρία σημεία κλειδιά όπως τα χαρακτήρησε στα οποία συνοψίζεται όπως είπε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε την ανάπτυξη με επίκεντρο την εργασία και αυξημένους μισθούς, κοινωνικό κράτος και δικαιότερη φορολογία, η οποία θα πρέπει να είναι στοχευμένη στην ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που έχουν σηκώσει δυσανάλογα το βάρος της κρίσης».

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι «έχει κηρύξει σιγή ασυρμάτου και θέλει να κάνει εκλογές στα βουβά», ενώ της καταλόγισε υποκριτική στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία είπε πως είναι «πολιτικά υπόλογη».

«κήρυξε μια υποκριτική εκστρατεία, τη στιγμή που μερικά χρόνια πριν, όταν ήταν κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή διαπραγματεύονταν τρισχειρότερες συμφωνίες, οι οποίες αναγνώριζαν διπλή ονομασία, “Μακεδονία- Σκόπια”, συμφωνίες οι οποίες δεν εμπεριείχαν την ρήτρα της αναθεώρησης του Συντάγματος, και αποδεχόταν ένα πλαίσιο, το οποίο σε τελική ανάλυση ήταν πολύ πιο αρνητικό σε σχέση με το πλαίσιο το οποίο καταλήχθηκε σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι μία στάση η οποία αποσκοπούσε στο να κινητοποιηθούν φοβικά ανακλαστικά στην ελληνική κοινωνία, απέναντι σε ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπωρούσε χρόνια την ελληνική διπλωματία».

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος, όπως είπε, ήταν υφυπουργός Εξωτερικών «όταν ο κ. Καραμανλής έθεσε το βέτο στο Βουκουρέστι, και όπλισε τη χώρα, με κάτι το οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα απεμπόλησε. Με μια ομόφωνη απόφαση που προέβλεπε ότι εάν δεν συμφωνήσει η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση, και ανεξάρτητα από το πια διαπραγματευτικά στάδια είχε χρησιμοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής για να φθάσει στο βέτο και να πάρει την στήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ. Δεν έχω δει, ένα χρόνο μετά, γιατί αυτή η συμφωνία είναι επωφελής, πως η χώρα είναι πιο ασφαλής απέκτησε ευρύτερα οικονομικά οφέλη, Αντίθετα, πυκνώνουν τα σύννεφα στο Αιγαίο και η αστάθεια είναι μεγαλύτερη.

Η Ελλάδα είναι ουραγός των εξελίξεων. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι στις Βρυξέλλες να αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν. Ο κ. Τσίπρας έφυγε από τις Βρυξέλλες, και έχει εξουσιοδοτήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό να μιλήσει για λογαριασμό της Ελλάδας».

«Είναι σε όλους γνωστό ότι ουδέποτε ο Κώστας Καραμανλής έθεσε οποιοδήποτε βέτο στο Βουκουρέστι. Ο λόγος για τον οποίο δεν εντάχθηκε η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ δεν σχετιζόταν με το ονοματολογικό αλλά με ζητήματα που αφορούσαν ευρύτερες εξελίξεις στα Βαλκάνια», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα κέρδισε από τη συμφωνία το γεγονός ότι δεν έχουμε στα βόρεια σύνορά μας μία χώρα εντός της οποίας θα μπορούσε η Τουρκία να αλωνίζει ελεύθερα και να δημιουργεί σημεία στήριξης της δικής της εξωτερικής πολιτικής στην καρδιά των Βαλκανίων. Επίσης απελευθερώθηκε πάρα πολύ μεγάλο διπλωματικό κεφάλαιο από μία διένεξη η οποία αν συνεχιζόταν, θα οδηγούσε στην αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το συνταγματικό της όνομα.

Η Ελλάδα έχει αναβαθμίσει τη θέση της και έχει κερδίσει διπλωματικό κεφάλαιο στο διεθνή χώρο, για αυτό τον λόγο ομόφωνα η ΕΕ καταδίκασε την συμπεριφορά της Τουρκίας και έχει εκκινήσει τη λήψη μέτρων κατά της τουρκικής πολιτικής.

Για το θέμα της επιστροφής του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές, ο κ. Τσίπρας έχει κάνει όλες τις αναγκαίες επαφές με τους ηγέτες της ΕΕ.

«Η Ελλάδα διατηρεί τη δυνατότητά της να παρεμβαίνει στις αποφάσεις. Ευτυχώς φαίνεται να καταρρέει το σενάριο που υποστήριζε η ΝΔ για την εκλογή του κ. Βέμπερ ως προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος έχει αποδειχθεί ανθέλληνας, πολιτικός αντίπαλος της χώρας και μέγιστος σύμμαχος του ΔΝΤ στην Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Κληθείς ο κ. Βαρβιτσιώτης να σχολιάσει, τις εκτιμήσεις του κεντρικού τραπεζίτη, για τρύπα στον προϋπολογισμό 1,1 δις ευρώ και μικρότερη ανάπτυξη και πως η ΝΔ θα μπορέσει να υλοποιήσει το οικονομικό της πρόγραμμα, είπε πως «η επιτυχία της ΝΔ στις ευρωεκλογές έφερε ήδη φθηνότερο δανεισμό και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι εμπιστοσύνη των αγορών στην αναπτυξιακή προοπτική που θέτει η ΝΔ. Αν παραμείνει αυτή η κυβέρνηση, οι προβλέψεις μπορεί να επιβεβαιωθούν ακόμη και επιδεινωθούν».

«Αποδέχεσθε τις δημοσιονομικές προβλέψεις του κ. Στουρνάρα και στρώνετε το χαλί για να πάρετε πίσω όσα αστόχαστα υπόσχεστε τέσσερα χρόνια», απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τέλος ο κ. Βαρβιστιώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση, «ότι στο τέλος της θητείας της προώθησε προώθησε ένα νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος δίνει το δικαίωμα σε όλους όσους έχουν βαριές καταδίκες, ανάμεσά τους και τους τρομοκράτες της 17Ν, να πάνε σπίτι τους. Προσβάλλετε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών» ανέφερε απευθυνόμενος στον Δ. Τζανακόπουλο.

«Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες ψευδών ειδήσεων, τις οποίες αναπαράγουν πολιτικά στελέχη χωρίς να γνωρίζουν τι προβλέπει το νομικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρονται. Το προεδρικό διάταγμα το οποίο ρυθμίζει τις προϋποθέσεις για την υπό όρους απόλυση, προβλέπει με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια ότι δεν εφαρμόζεται σε όσους έχουν καταδικασθεί σε ισόβια και δεν υπάγονται σε αυτές τις ρυθμίσεις όσοι έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος και κατέληξε.

«Πρόκειται για ακραίο ψεύδος. Ο νέος κώδικας είναι προϊόν επεξεργασίας από έγκριτους νομικούς, οι οποίοι ορίσθηκαν από τους βασικούς θεσμικούς πυλώνες της έννομης τάξης χώρας και ουδείς είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για προνομιακές σχέσεις με την Αριστερά».

Σχετικά άρθρα