Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει συγγνώμη στον ελληνικό λαό για την πατριδοκαπηλία του

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει συγγνώμη στον ελληνικό λαό για την πατριδοκαπηλία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Δήλωση με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ντοκουμέντο», σχετικά με τη συνθηκολόγηση του Κώστα Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους για το όνομα της Μακεδονίας, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος:

«Μετά τη συζήτηση που άνοιξε ύστερα από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή περί αποδοχής διπλής ονομασίας στο Μακεδονικό, αλλά και όσα είχαν αναδειχθεί στη Βουλή κατά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, προκύπτουν δύο μεγάλες αλήθειες:

»Πρώτον, ότι η Συμφωνία κάλυψε με πληρότητα τα εθνικά συμφέροντα, σε πολύ υψηλότερο βαθμό από ό,τι κάθε προηγούμενη διαπραγμάτευση.

»Δεύτερον, αναδείχθηκε πανηγυρικά η υποκρισία όσων κατήγγειλαν ανύπαρκτες υποχωρήσεις, ενώ οι ίδιοι και είχαν θέσει τον πήχη πολύ πιο χαμηλά και δεν κατάφεραν να τον περάσουν.

»Η παράταξη που εδώ και έναν χρόνο έχει διχάσει την Ελλάδα σε «μειοδότες» και «εθνικόφρονες» και μιλούσε για προδοτική συμφωνία, ή για δήθεν «ανταλλαγή της Μακεδονίας με τις συντάξεις», αποδεικνύεται πως είναι η ίδια παράταξη που εδώ και δεκατέσσερα χρόνια είχε αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» για την ονομασία της γείτονος.

»Και χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό, και χωρίς υποχρέωση για συνταγματική αλλαγή, και χωρίς erga omnes, δηλαδή χωρίς να υποχρεώνει τη γειτονική χώρα να έχει την ίδια ονομασία και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

»Και, επιπλέον δίνοντας το δικαίωμα σε όποια χώρα ήθελε να αποκαλεί τη γειτονική χώρα απλώς «Μακεδονία».

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά τις αποκαλύψεις αυτές, να ζητήσει μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την υποκριτική πολιτική του κόμματος του.

Σχετικά άρθρα